Tehnički kutak > Garaža

Opet Purejet, Runner 50

<< < (15/20) > >>

zvonkec92:
Mrale Corectore, zelis li ti to poruciti forumskoj ekipi da guras purejeta  :laughing7:

Corector:
Samo guranje, ponekad i purejeta :toothy12:

PchelaUbica:
Ma nema covjek goriva ;) nije ono sto mislite

Corector:
Mjerio sam na ovom zamorcetu kompresiju jos prije par dana jer sam primjetio da teze pali na prvo paljenje po ovoj zimulji, i Oskar ga je bas fino uredio :toothy12:
Inace prosjek im je oko 6.5bar.

Jedna od prednosti purejet agregata je ta da moze raditi s manjom kompresijom od skutera s karburatorom. Jer kada oslabi primarna kompresija karbos vise nema dovoljno vakuma da povuce smjesu, dok purejet dizna potpomognuta pritiskom malog kompresora od 5bar uprskava gorivo direktno na celo klipa i iskra pali kompletnu smjesu.
Kad se mjeri kompresija na purejetu, obavezno se iskopca plava dizna, jer kompresor doprinosi povecanju pritiska u komori za izgaranje, inace je mjerenje uvecano za 0.5bar ako je kompresor dobar.

Nisam zapazio nikakve riseve kroz usis niti ispuh, tako da mi je ovo zanimljiva misterija jer sam na 20tkm kod sebe zabiljezio svega 0.15/0.20mm potrosenosti karika. Tko ce ga znati sto se desilo, za sada ne diram nista jer pali iz prve od desetak celzijevaca, a ide normalno.

Do sada sam odradio gotovo kompletan ginekoloski pregled masine izuzev otvaranja termo grupe (to ti je ono kad si svaki seraf osobno zaserafio nakon sto su dijelovi provjereni i onda si miran jer znas sto imas). Cak sam i detaljno ispitao sistem ubrizgavanja makar za to nije bilo potrebe (naucio se od oka i uha kad je u fazi) jer sam ucinio uslugu jednom kolegi koji je bas htio vidjeti kako njegovi dijelovi rade na skuteru.

E da, i nema vise agresivne i nametljive retorike za purejeta posto je projekt glede utjecaja na javno mnijenje zavrsen :toothy12:

nrgmc2-tuning:
Sviđa mi se prema kuda ide hrvatska skuter SPAR BUDGET scena  :toothy12:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju