Sad je najbolji trenutak za kupnju kineza. Sad su dosli da se bore sa japancima i europljanima za dio kolaca. Sad nude svoje najbolje za najmanje novca. Kad se na kraju izbore za dio trzista cijena ce gore a kvalitet dole kao i kod svakog proizvodjaca. Ja se dobro sjecam kad je keeway dosao da se prodajw ovdje. Prve serije su imale kenda gume,yuasa aku,ngk svjecicu,bando remen mikuni karb ne sjecam se brenda klipa i radilice al je bilo full kvalitetno i malo po malo dodjose na to da sve te lijepe stvari zamjene neki njihovi in house brendovi a cijena motora ode gore.
Uglavnom danas je zontesu mali rodjendan. Napunio je mjesec dana u mojim rukama i lijepih 3000KM
Bio na jadranu samnom i sa suprugom i stvarima i posao odradio momacki. Jos cekam tech pulleys role odnosno slidere i to kad mu zamjenim bit ce po mom ukusu jer fali mu malo uz brdo kad ide s dvoje. Jer vidim kako čupa kad idem 110kmh kad se okretaji vec popnu malo vise. Moment mu je na 6000rpm a max snaga na 7500rpm a on jedva sa se priblizi do 6000rpm kad ubrzavam. Uz brdo s dvoje nema ni 5500rpm. To kad se pogura naprijed za 600-700rpm ima bas da se osjeti. Sve ostalo je top. Potrosnja je uglavnom 3.5L imao sam par mjerenja i manje al to su bili bas extra uslovi. Bit ce sigurno i situacija sa preko 4L kad bude citav rezervoar samo “oko kuce” a svakako ovo nije puno. I dalje osjetno manje od 49ccm 2T sa auspuhom.
Ako nekog zanimaju neke info iz prve ruke samo pucajte.