Općenito > Maxiskuteri
Medley vs Nmax vs PCX vs SH
dino73n:
Poslije 5 godina i 26000km Medley i ja smo se rastali.Bilo je to super druzenje puno veselih trenutaka i bez kvarova.Nikad sijalica nije crkla i akumulator nikad nisam zamjenio.Dva para guma,disk plocice,remen,svjecica,dva filtera zraka i pet filtera ulja i 6,5L ulja. I samo gas...
Prije 3 dana stigao je nasljednik,stariji a mladji brat Beverly 300 HPE je usao u garazu.Bas se osjeti da je klasa vise ali isto tako se osjeti da je medley puno zgodniji skuter za voznju u gradu.Beverly krece na vecim okretajima i dugo stoji kao u "prvoj" brzini pa je voznji do 30kmh bučniji nego medley.Medjutim. kad se izadje na magistralu tu se stvari mjenjaju u korist BEVa na 80kmh ide na milimetar gasa i samo čeka da se odvrne i da poleti.Ima snage za ne povjerovat,usprediv je sa starim 350ccm,bas se osjeti povecanje snage na 26ks sa prijasnjih 21-22ks
Takodje prtljazni prostor je nesto veci nego kod starog beverliya ali ne tako moćan kao sto ima Medley.Uglavnom sve u svem upgade je osjetan s nesto malo minusa u odnosu na medley al sve u svemu dobar skuter.Gume su dosle michelin city grip i stvarno su slabe,na medleyu sam imao bridgeston batlax i bas se primjeti da su klasu/dvije bolje od michelina.Nema sanse da ih sad mjenjam al cim se malo potrose lete sa skutera u smeće.
Poggiali:
Najs, trebao si u garazi otvorit temu :)
Sretno, i kontroliraj ulje :headbang:
dino73n:
--- Citat: Poggiali - 25 Srpanj, 2023, 23:22:48 ---Najs, trebao si u garazi otvorit temu :)
Sretno, i kontroliraj ulje :headbang:
--- Kraj citata ---
Jel voli potrositi ili ubacuje benzin?
Evo sad sam na 450km i gledao sam vec dva puta i stoji na istom mjestu. Prvi servis ce na 1000km a svakako planiram mjeriti svako malo dok se ne upoznam sa ponasanjem masine. Tako sam i s Medleyem na pocetku gledao stalno da bi na kraju prestao jer nikad nije ni kapi potrosio.
Poggiali:
Za HPE sam od par ljudi cuo da vole potrosit, da imaju nesto vecu zracnost klipa u odnosu na starije verzije bez hpe... al dobro, ti ces iz prve ruke rec :)
dino73n:
--- Citat: Poggiali - 27 Srpanj, 2023, 15:03:21 ---Za HPE sam od par ljudi cuo da vole potrosit, da imaju nesto vecu zracnost klipa u odnosu na starije verzije bez hpe... al dobro, ti ces iz prve ruke rec :)
--- Kraj citata ---
Lako moguce da je veca zracnost jer i u toku rada masina se cuje malo drugacije u odnosu na starog 300,bas ima lagano zveckavi zvuk.Posebno se cuje u bas laganoj voznji na niskim okretajima.Cim se malo brze vrti nema nikakvog cudnog zvuka.A eto vrijeme je na nasoj strani pa cemo saznati sve pojedinosti.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju