Evo ovako. Ja sam opet razapeo piaggio remen. Dugo ih nisam vozio jer sam presao na Mitsuboshi. Sjecam se kad sam imao novog runnera, nov serijski sam sahranio vrlo brzo.
Situacija je sljedeca, stavio neki polovan original remen da ga testiram na tripu i rolice 5.8gr. Odradio trip 400km po punim gasom i u konacnici se vratio s eksplozivnim startom i jakim prevrtavanjem. Sto znaci da je remen otanjio nakon tripa.
Stavio rolice 6.4gr i to mu je bilo taman, ajde 6.2gr bi bilo savrseno, ali je nadoslo i nema problema.
I tako ti ja svako malo garim Elystara kao na trkama, dakle kad dodje na maksimalu nema spustanja okretaja iz crvenog i posto znam svaki semafor tako ga zestim jako dugo. Remen sada ima 900km, i izdusio je. Poceo mi je praviti rupu na 30kmh kad pustim gas, a krajnja mi je manja za 15kmh,prevrtavanje pocinje kao sa serijskim vriomatom i non stop se vozam u iberu.
Osjeca se da se remen trosi kao sir, morati cu to provjeriti, jer ako je se potrosio puno od 17.8mm koliko je imao ubacen onda nek ide u k**ra*. U pocetku sam bio zadovomjan s odazivom na gas, ali sada ni toga vise nemam.
Ja ne znam sta da kupim od remenja, najradje bih opet Mitsuboshija, barem se sporije trosi od piaggia.
Za Runnera cu uzet Malossija pa sta bude.