Tehnički kutak > Garaža

Dostavni MC2-BB

<< < (127/243) > >>

dario007:
Kod mene je borba,ceg god se primim je zdrkano ili treba neku doradu.

Pa da krenem,nezz ni sam od kuda...Idem srociti kako mi slike idu ;)

Lulicu za glavu sam nabavio jos jednu,ali na kraju odustao,jer crijevo tuce u termoindikator i trebalo bi brusiti poklopac glave,a to nisam htio.

Na kraju sam odlucio koristiti termostat,ali malo doradjen.
Evo jedna rijetkost,55c termostat

Napravio sam jednu rupicu i serijski dosjed malo prosirio kako bi voda ipak imala minimalni protok kad je termostat zatvoren.Radi el. pumpe.

Slozeni m5 serafici za lulicu

Napacano diht masom u kombi sa novom gumicom i stegnuto

Krenuo sam raditi na prijenosu,kuplung je opran dimerom,lagano posmirglsne lamele i stavljeni bijeli federi gore

Tijelo multivara sam kupio novo,pa je i to instalirano,kalota ostala stara i distanca od multica,uzeo sam i nove klizace koji imaju drugaciji dosjed pa sam i to morao brusiti i prilagođavati,jos uvjek je malo knap u nultom polozaju,ali je to sad okej

Naisao i na problem,zupcanik uljne je krvavo utisnut

Posto mi se nije kemijalo sa okretanjem,jer je novi OEM 50kn,uzeo sam novog

Polutka je sklopljena jos prije sa novom Malossi masti,stavio sam kratki bijeli feder i to sklopio.
Ventilvar i zvono su okej,pa je palo ciscenje/brusenje i sve je montirano.Naravno nove matice za radilicu i primar sam takodjer novo stavio i novu krunu za kurblu.

Tu je naisao dacerovs,pa sam ga ugnjavio za pomoc oko sklapanja mehanizma kurble.Tu sam uzeo rabljeni dekl sa dobrim mehanizmom,pa je sve preslozeno u moj dekl di su bili podrobljeni zubi od polumjeseca.
Ponovili smo jedno 7 puta da utvrdimo gradivo i da jedan od nas dobije po prstima.Prsti su ostali netaknuti,a deklin je slozen.
Novi serafi dekla na imbus su isto pali,i to skupi wurthovi u crnoj boji

Kupio sam i disk od Sportcitya u 260mm dimenziji,Suhi je donirao pleteni lajtung,a BP jos prije celjust sa Runnerceta.Tako da imam spoj Aprilie,Piaggia,Gilere i Peugeota(nadam se da se lajtung nemre pokvariti).
Naravno po forumski je to sve plug and play,ali to zapravo nije tako.

dario007:
Evo kako to izgleda,ja imam m6 serafe,a Sportcity ima m8 serafe.Moja centralna rupa je 58mm,Sportcityeva je 60mm

Posto mi se prsten sa stijenkom od 1mm nije dalo raditi,jer mora biti jako knap da bi se to drzalo gore,nekak mi to nije bila sigurna opcija.Mesa na felgi ima dosta,pa sam odlucio prijeci na m8 serafe.Serafe sam nabavio orginal od Sportcitya.

Pa sam krenuo sa busenjem i izradom m8 navoja

Evo jedan slozen

Evo i svih 5 kom

Disk sam nacentrirao spijunima,svugdje 1.1mm zazora i proba sa serafima

Posto su serafi dobili malo hrdje i to tak nemre bit,ocetkani su i popikani u komad kartona

I pofarbani u dvije ruke sa mat crnom

E sad je to vec sexy i moze proc.Vilica iz steka mi je vani,nabavio sam i pinjon od mc3,jer su drugaciji.Sad sam to sve poslagao gore i treba rijesiti distancu za celjust.Malo je pobrusena i usica da serafi od diska mogu prolaziti da ne zapinju.

Isao sam i namontirat i balansirat gume i u Vulkalu nisam dobio vlakic utega.Na prednjoj 5gr,na zadnjoj 10gr

Prije nosenja na montazu sam si sam ugradio nove kratke ventile,koje sam prije par mjeseci kupio u Vulkalu,komad 1.25kn,a kad kod njih ugradjujes naplate 20kn komad.

Tako da je sad sve spremno da ide kod tokara da slozi distancu za celjust,nisam htio felgu bez gume nosit jer bi se zgrebalo.

Jos sam poslozio i lulicu vode i paljenje,izolacija za anlaser je bila strgana na jednom dijelu i nije bilo gumene navlake na plusu,pa je i to slozeno.
Nove serafe od paljenja,pickupa i lulice vode su slozeni.Lulica vode je dobila i novu gumicu u kombi sa diht masom.Diht masa radi home made rupe.
Naravno i tu nova matica na radilicu

Magnet je ocetkan i pociscen

Sredio sam i lamelice na onom BGM usisu,od polinija sam izrezao 0.3mm plocu.Znam da kruze price da to puca na SP-u ako nije debelo 0.35mm barem,ali forumskih prica sam se naslusao i idem sa onime kaj imam.
Granicnici su odrezani fleksom i obradjeni smirglom i turpijom.
Naravno da ne prodje bez problema,neki idiot je auzrajsao navoje na usisu koji drze lamele.Probao sam popraviti m3 ureznicom,ali nema spasa.
Kako loctite na tom dijelu ja ne vidim kao opciju da nebi bila havarija ako taj serafic upadne u blok,kupio sam nove duze serafice koje cu stegnuti maticama iznutra.Nije sto je trosak 5kn,nego izgubim vrijeme i vozim se naokolo jer doma nemam nijedan takav serafic...

Evo slike kako to izgleda

Imam i nove dihtunge za taj usis,pa ce i oni ici gore.
Tu sam stao sa radovima,nije nes posla napravljeno,ali izgubim puno vremena na gluparije i navazanje naokolo

dario007:
Nesto mi ne da editirati...

Odfleksao sam jos jedan dio rame koji je isto bio knap i pofarbao

boulybox:
Ja imam taj usis na spu sa 0.3 polini lamelicama vec godinu dana i nisu pukle, ali taj isti usis sa istim lamelicama u kombi sa pwk je nemoguce vozit vise od par dana jer ih pwk odma unisti, tak da ak je 20.5 gore nemas frke

dario007:
Hvala za info,20.5 bu gore za pocetak...

Reci jesi ufazirao Malossi polutku,ima li kruha od toga?

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju