Tehnički kutak > Garaža

Dostavni MC2-BB

<< < (206/243) > >>

tdj595:
Air fuel ratio na odredenim otvorima gasa. Koliko ja znam gadja se nekih 12.5-8 na punom gasu, ali me zanima koje si omjere koristio za manje otvore, posto treba bogatije, pogotovo na leru? I jesi li morao prvo zagrijat dobro masinu auspuh pa onda ustekat sondu

dario007:
BP ima auspuh koji je pripremljen za sondu,tako da se premontira auspuh,spoji +i - i priveze sonda.Sonda ima svoj grijac koji ju zagrije i nakon paljenja odmah ocitava vrijednosti,tako da ne treba zagrijavati auspuh i sondu voznjom.

Kroz neko vrijeme stelanja i proucavanja po internetu smo dosli do nekih vrijednosti koje treba gađati,tako da se pun gas gađa od 11.8-12.2 i to se smatra safe,sad moze se malo zaigrati pa otici i na siromasnije.U praksi sa oko 12.5:1 vrti najvislje okretaje u ubrzanju,tako da smatramo da je tu i najjaci.
Kod mene od starta full gasom od nule ocitava 12.5-12.7 i kasnije nakon sto izvrti do nekih 110 gps-a postepeno pada do 12.1-12.2.

Cruizing bi se trebao gađati oko 13.5:1 i te vrijednosti imam na nekih pola gasa.Doduse cruizanje na 1/4 gasa malom brzinom imam blago trokiranje i vrijednosti oko 12.5:1.
Tesko je pogoditi sve re vrijednosti,jer gađanjem cruizinga na siromasnije omjere na otpustanje gasa smjesa odlazi u jako siromasno i ocitava oko 17:1,pa tu gađamo da nejde iznad nekih 15-15.5:1.
Sam rad na leru je okej izmedju 14.5 i 15.5.

Ja sam zadovoljan jer smo sve vrijednosti priblizili onome kako bi i trebalo biti.
Provjereno mogu rec da drzanje 5km full gasa na 14.5:1 nece napraviti nikakvu stetu pod uvjetom da su ostali otkloni okej.
Sa tom brojkom sam krenuo u stelu i vec prije spajanja sonde sam rekao da cu full gas trebat obogatit,a tako je i ispalo.
Cruizing i svi ostali otkloni su mi bili 11.8-12.5.Znaci sve kontra.

U praksi trokiranje na 3/4 i full gasu krecu na nekih 10.8-11:1.

Eto ne kazem da se treba striktno drzati ovih vrijednosti,jer smo i mi novi u ovome svemu i prilagođavamo neke stvari iz prakse sa ocitanjem sonde i onime sto se da procitati na internetu.

I ovo sto kazes treba stelat bogatije nize otklone,u praksi je tako,ali kad spojis sondu vidis da na malim opterecenjima treba i puno manje goriva pa ti je ler prebogat vec na nekih 13.5:1,i trokiranje na 1/4 gasa vec imas na 13:1,tako da za svaki otklon vrijede drugacija pravila,zato to sve i je dosta komplicirano i trebalo je neko vrijeme da se otkrije sta i kako.

BP i Dax su vise puta stelali i proucavali,tako da mi je Dax nabrzaka pojasnio sta i kako ide,pa sam ja jos malo proucavao sam prije stele.

3alfa3:
Prati situaciju (svjecica, celo klipa).....
Sjecam se da je na sondu postelana srka 172 cviknula 2-3 puta. Nisam ja stelao, ali, sjecam se te epizode i bilo je skolski postelano. Sonda je mjerila temperaturu ispusnih plinova, ne A/F ratio, mozda je tu razlika?

btw, cvaje moraju imat bogatije male otvore gasa, to je sigurnost kad nakon punog gasa oduzmes gas skroz zbog kocenja, a okretaji ostanu visoki (cvajo se podmazuje iz smjese, ne uljnom pumpom kao 4t)

dario007:
I je bogatije,samo na siromasnijem omjeru po sondi imas trokiranje.Kad bi isao na 12:1 i nekih 13.5:1 na otpustanje gasa skuter bi bio nevozljiv.
Na ovim vrijednostima nema nikakvih anomalija,na zaustavljanje okretaji trenutno padaju na ler,od lera prima full gas bez zadrske.Na ler gasu bogatiji omjeri od 14.5:1 nema sanse da radi hladan pod cokom...

Cuo sam i ja pricu o toj SR-ki...tesko je preko egt-a stelat kad nemas pojma sta gađat...

3alfa3:
Ok, ovo i nije stroj kaj vrti 15000+okr tak da.... Al samo velim kak ide teorija: cvajo nesto bogatiji na leru i manji otvorima, u srednjima se moe gadjat ekonomicnost, na visokim malo bogatije zbog sigurnosti, ali time i manje performanse.

Na kraju krajeva, bitno je da se ne izadje iz okvira i jos bitnije da se skuter u praksi ponasa vozljivo, jer brojke su jedno, feeling je drugo.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju