U nekim krajevima Purejet je na extremno losem glasu, prognoziraju mu maksimalno 3 dana rada, covjek skoro odustao od purejeta koliko su ga majstori ubili u pojam. Ovaj skuter ne pali, ili jedva upali pa crkava...
Prihvacam nemogucu misiju i zelim tog jebenog purejeta!!!! Jer vec mi se nekoliko majstora iz tog kraja extremno napatilo i bacilo sve u k**ra*, a nismo uspjeli ostvariti transfer... sada je to konacno ucinjeno, i ja izlazim potpuno u susret samo da dokazem DA SE MOZE
Dakle, veliku odgovornost prihvacam i odigrati cu ovo extremno.
Veceras u 20:26h pokupio sam Gileru Runner Purejet 50 iz BUNKERA AUTOBUSA koji je dosao iz Imotskog.
Malo random poziranja na autobusnom
Extremno uvjezbanim metodama obavljam transfer....
U medjuvremenu sam morao nesto rijesiti i u 21:23h krecemo U NAPAD!!
Pitao sam covjeka jel ima blokadu na usisu, opisao limenu plocicu kako sta di, i on kaze DA NEMA. Gle stvarno nema, mos mislit, zaljepila se za prirubnicu.
Vidi vidi
Usput provjerio klipcinu i stanje je za Oskara. Iskusno oko ce primjetiti cisto ulje koje se sjaji. A mudri ce zakljuciti kako je to recept za vjecnost mehanike, nikakvo rastavljanje blokova po pola i otvaranje terno grupe kod purejeta ne dolazi u obzir, ko to napravi, ispada iz igre za vjecnost!!!
Ovako izgleda klipicina i nakon 40 hiljada bas bi ga bilo zanimljivo izmjeriti mikrometrom i usporrditi s karbosovim...
Vec su se neki divili mojoj klipcini kad sam vozio polini sporta na runneru, klipcina presla preko 20 hiljada, a cakli se kao ona nova iz kutiie
Samo extremno, bez generalki, to moze samo 2T purejet.
S obzirom da radim razne testove i radnje s benzinom, be ziskom mjesavinom od 2% i sa cistim uljem, imao sam se prilike upoznati kako se mehanicki dijelovi ponasaju u ta 3 medija. Benzin, ispire i skracuje vijek unatoc prisutnom ulju od 2%....
Odradio dijagnostiku (ne koristim racunalo, nego samo sluh i vid i ponekad dodir) i kroz nekoliko desetaka sekundi dosao do extremnog zakljucka.
Netko je nesto drkario po ajnspricu tako da dam sve to ispitao, i nasao neke sj#botine, i naposlijetku UREDIO ajnspric za Oskara tako da mogu garantirati za njega i da ga mogu zmirecki poprqviti jer sad znam kakvo je stanje. Jer,ne mogu znati doo ne vidim, sad i da se desi kvar, preko telefona ga rijesim 99%. Ali, za Imotski sam odradio vrhunski posao kao i inace, tako da ce ovaj purejet biti vjecan...
Nedugo zatim, uslijedio je rezultat nemoguce misije
S tim da, svijecica je neka izraubana posto takve stavljam kad imam prebogatu smjesu koja unisti svijecicu, raditi ce on jos ljepse...
Preostaje mi jos prekontrolirati skuter i upoznati se s njim, jer ima nekih fusica koje cemo rijesiti, i ovaj purejet ce konacno biti oplemenjen
EXTREMNO SAM ZADOVOLJAN STO SAM RIJESIO NEMOGUCU MISIJU, sta je bio problem, e jebiga neki je oskar rastavljanjem zelene dizne, ostetio njen vrh pokusavajuci je ispresati, i onda je ona pocela pljuvati gorivo i ubrizgavala je previse goriva, umjesto da baca "iglu" i kolicinu goriva u dozvoljenim granicama
Cak ju je izbacio iz centra