Tehnički kutak > Tuning skutera
Novi Malossi Specijal za Piaggio!
dino73n:
Stigli danas malossi remen i ljubicasti feder.
Remen je vrtoglavih 19.6mm. Posto sam montirao webera 12 na apriliju necu stavljati remen dok ne probam nešto drugo sa karburacijom. Tesko da bi weber obezbjedio dovoljno snage da se pogura tako sirok remen. Imam plan vratiti 17.5 al ga nastimati na otvoreni airbox na 18.6mm.
Imam. 38 ler diznu i A07 iglu ako onako fabricki sa 32 i A22 ne bude dobro radio do pola gasa. Racunam da bi 70 dizna trebala biti ok za pocetak.
Sent from my Mate10pro using TapatalkPro
EDIT
Sad malo bolje premjerrio digitialnim sublerom. 19.45mm je debljina. I dalje je vrlo širok.
dino73n:
Postavio remen maloprije. Kad ga stavim na multivar po defaultu bez podloskica utone u polutke previse tako da sam od te ideje odmah odustao i stavim 4.5mm distancer i jednu podlosku 0.5mm i mutivar i dvije podloske po 0.5mm ispod ventilavara. I onda je remen skoro pa skroz legao na bolcnu i skoro da se potpuno poravnao u polutkama.
I tako podlozen sa 1mm ima izlaznost do kraja mutivara. Potupuno je obrisao marker.
Corector:
Imas jednu caku, kod piaggia nije bitno da remen ide do vrha variomata, nego da IZADJE izvan variomata i onda pratis situaciju na nepomicnoj remenici preko puta variomata.
Nije pozeljno smanjivati sirinu distancera prije variomata jer onda remen struze po ojacanjima bloka...
Zaboravio sam iznesti svoje iskustvo i od prijatelja kojem sam ugradjivao remen. Frend je stalno koristio Malossi Special onaj stari 820mm x 18.5. Radio je servis svakih 5000km i mijenjao remen. To remenje bi uvijek bilo na 18.2mm sirine.
Pokusao sam dokuciti zasto je to tako, i postoje 2 razloga, a posto sam i ja sam primjetio na svojim skuterima da sesporiie trosi, mislim da je drugi razlog taj koji doprinosi sporijem trosenju po sirini.
1. Imao je polini variomat 98mm, remen nije isao tako visoko s njim,rijetkoje ganjao krajnju i bio je sporiji od multivara
2. Special ima vise pozicioniran onaj debeli konac,blizu samog vrha gdje je remen najsiri za razliku od serijskog remena...
Volio bih da potraje ovaj remen.
dino73n:
--- Citat: Corector - 09 Kolovoz, 2018, 15:37:01 ---Imas jednu caku, kod piaggia nije bitno da remen ide do vrha variomata, nego da IZADJE izvan variomata i onda pratis situaciju na nepomicnoj remenici preko puta variomata.
Nije pozeljno smanjivati sirinu distancera prije variomata jer onda remen struze po ojacanjima bloka...
--- Kraj citata ---
Nemam ja snage u masini da mi remen izlazi izvan variomata. To je za 70ccm ekipu. A glede distancera, ako podlazem samo pod ventilvar onda iskrivljujem pravac remena jer zadnja nepomična i prednja nepomična drze pravac, bilo kakvo prosirivanje naprijed bi trebalo da se radi guranjem variomata prema unutra a ne ventilvara napolje pogotovo sto na kraju ventilator počne da struze po mehanizmu kurble.
Corector:
Pripazi onda u pocetku na pojacanja da nece jako strugati.
A probaj, mogao bi remen otici jos vise, barem na pustanje gasa :icon_biggrin:, pa meni svaki 50ccm skuter izbaci remen do vrha, sa asouhom.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju