Tehnički kutak > Injection

Ditech ne pali, jedan od nacescih problema DANAS

<< < (2/6) > >>

Corector:
Znas kaj je najgore, kaj imas zatucanih likova koji ti jebu sve zivo ako im ista kazes protiv njihovog NOVOG ugradjenog, jer ispada da ih pravis budalom.

A mene zanima KAKO je to ugradjeno, i sta je to zapravo NOVO. Kad mi kaze da je izbacio oem dio (ja znam da je ispravan i vjecan) s NOVIM kinescetom dodje mi slabo, ali ne moze ti to nekada objasniti vec ga moras pustiti da se opece.

Danas rijec NOVO prije znaci da je neki zamjenski skart, nego novo u pravom smislu rijeci. Kinezi su se tu prosvercali na veliko.

aragonY:
Reci mu da ovu masinu parkira u garazu i da s njom moze puhati gume kad je vec sve novo stavio. Šteta da se baci  ;D

Corector:
Tko je god prvi put cackao po purejetu/ditechu/tsdiu, vrlo je izgledno da je dozivio ISPRSKAVANJE.

Isprskavanje je zanimljiv dogadjaj, budes fino obliven benzinom, ali nisi ljut, jer si ipak ODRADIO POSAO! :headbang: U suprotnom bi sutirao skuter :laughing7:
To se desava zbog nepoznavanja sistema ubrizgavanja goriva, potrebno je prvo isprazniti sistem koji je pod tlakom, pa tek onda se moze pristupiti radu. Isprazniti se moze laganim i ravnomjernim odvijanjem 3 vijka na casici dok se ne zacuje KSSS (ne treba je skidati nego samo popustiti za 1mm), ili udvijanjem 2 vijka kucista injektora iz glave, ili odsersfljivanjem crijeva kompresors, ili elegantno elektronski, manualnim pokretanjem plave dizne koja ce osloboditi tlak iz zracnog sistema). Trebalo bi i benziski tlak ispustiti, ali on je zanemariv u odnosu na zracni.  U suprotnom su jako velike sanse da imamo potrgane brze spojnice za gorivo ili da provrte navoji na kucistu injektora. Jer ne mozes to sve raditi dok je pod pritiskom od ~7.5 bara.

Ovdje sam snimio jedan uobicajeni pristup laika, koji u konacnici biva isprskan benzinom. I onda kada se izvadi dizna, tu nema nista zanimljivo i ide se vracati nazad BEZ ULJA, a kuciste je benzinavo. U tom slucaju se gumice valjaju i torziono uvijaju i u konacnici se prikljeste u nabranom polozaju i sve ide na silu i nikako da sjedne kako treba.

Slijedi ISPRSKAVANJE, preporucam da poslijednjih par sekundi pogledate pri brzini od x0.25 :laughing6:

Mudriji ce primjetiti kako purejet radi I KAD MU CURI GORIVO IZ DIZNE. Da da, radi purejet i kad mu zrak curi iz crijeva zracnog kompresora... a experimentiranjem sam saznao gdje su granice, i mogu samo reci kako je purejet EXTREMAN agregat :headbang:

Evo gdje je gumica ostecena, utisnuta

Vjerovali ili ne, ja sam tu gumicu ponovno iskoristio. Okrenuo je na "pravu" stranu i nista ne pusta. Ovo je bilo za potrebe experimentiranja gdje sam se po ne znam vec koji put uvjerio koliko je zapravo taj sistem tolerantan :headbang:
Naravno, ne bih je nikada stavio da se netko vozi, jer ne dozvoljavam da nekome stane skuter, ali experimentiranjem ispitujem granice i one su zaista visoko postavljene :headbang:

Experimentiraje podrazumijeva svjesno provociranje sabotaze vlastitih skutera, testiranje prototipova i voznje s takvim dijelovima. Do sad sam isprobao jako puno toga, i sve mi to ide u prilog kao ozbiljnom pristupu prema tim skuterima, a nepoznanice ne postoje, dijagnostika kvara se rijesava u par sekundi :D

Za kraj, kazu da Ditechu puca visokotlacno crijevo goriva.
1. Treba nabaviti pravo kvalitetno crijevo, nikakvi kinezi. Npr. Posjetiti HansaFlex trgovinu, a ovu kinesku zamorcad iz auto prodavaonica zaboravite iako je ko fol deklarirano da drzi. Jer sam se nagkedao kako brzi strunu i raspadnu se.
2. Treba koristiti selne koje su namjenjene za tu aplikaciju, a ne one vrtne koje se zariju u crijevo i probuse ga.

Posao se jednom napravi za dugi niz godina i dovidjenja.

Lenko:
Ja bih samo dodao da se orinzi obavezno MORAJU nauljiti...jer je ovaj oring zato i pukao...a dosta ljudi to prepusti...

Corector:
Da, to stalno govorim, ima vec neko vrijeme.

I nitko ne zeli mijenjati crijeva goriva stara 15godina dok me iscuri cijeli rezervar po podu :laughing7:
Ako nikad nisu dirana, sanse da ce popucati nakon skidanja su 99%
Jedino je od ditecha ono veliko crijevo od rezervara do pumpe vjecno.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju