Tehnički kutak > Garaža
Yamaha Aerox (nesto posebno)
Fićo98:
Runner jedva ide 70km/h po cuki.. jos cak manje uz brdo... uglavnom prije kretanja stali smo na neko mjesto da se okupamo malo i krecemo
od tud smo na kraju krenuli oko 18:10, i krecemo kuci...
I tako se mi vozimo,a runner muku muci,evo nas nekih 5km od delnica idem opet pogurat frenda uz brdo koje i nije bas bilo strmo.. toliko je bilo zeznuto samo da neda runneru da ide vise od 70... dam gas da pomognem i eto sra*a,meni moj rox odjednom zvuk BOOOO BOOOO.. ne prima gas usporava,legao na trubu samo da frend cuje stali s strane uz kalkulacije kaj bi moglo bit bacamo se na posao uzimam alat od doma kaj sam uzeo skidamo plastiku i vadimo svjecicu
rox je upalio,ali meni nije to to kako je on radio,na leru super ali s punim gasom prije se vrtio oko 8500rpm,poslje zamjene vrtio se je jedva 7000rpm .. kao da je zastopan motor nije isao sjajno od kak je to letilo
Dolazimo u Delnice potrosnja je 3,6l.. tu kupujemo drugu svjecicu i mislili smo mjenjat na runneru ali nismo je mogli odpustit bila je bas jako stegnuta,zatim dalje se slepamo do Karlovca stajemo na bezninsku tocimo bengu potrosnja 3,0 l od Delnica do Karlovca,na jednom od zadnjih semafora skrecemo prema lijevo prema zg.. stvar je ovakva bio je jedan auto ispred frenda zatim frend iza njega,a ja iza frenda i pali se zeleno,skrecemo i usred krizanja su se culi kao da su neki kljucevi pali na cestii,trubim frendu stajemo na autobusnoj stanici i pita me kao sta je bilo,odgovaram mu :sta ti nisi cuo da su neki sarafi rasuli po cesti ... on na to odg: cuo je nes,ali nije bio sig jel to od njega il od nekog drugog.. uglavnom pregledava on motor i skuzi da mu fale sarafi od nosaca auspuha, i tu mi se zali da je imao neke vibracije ... bacamo se u potragu za sarafima na cesti i nakon nekog vremena nastli smo jednog i to je bio gornji saraf,ali nema puskice nit matice .. a taj saraf ne pase na donju rupu.. pase ali nema matice da se stegne s druge strane..
tu se hvatam svojeg inbus nastavka i skidam svoj jedan saraf da bar nekako dodemo do Zagreba
nakon dolaska u zg dolazimo u Veliku Kosnicu,kod mene doma,pravac u garazu da se slozi njegov spuh i da napokon zamjenimo svjecicu
dosli u 23:50,zatim dalje nastupamo u garazi
nakon 10 min sve super slozili,sve je cvrsto i vracam svoj saraf kod sebe .. nakon tog svako svojoj kuci i cekamo iduci dan
dario007:
Kak sad da frend cuje,kaj nije susjed? :icon_scratch:
Btw oces da ti ove postove o putovanju prebacim u zasebnu temu u susrete i putovanja ili si bas htio da ti to bude u projektu?
Fićo98:
--- Citat: dario007 - 15 Kolovoz, 2018, 23:31:28 ---Kak sad da frend cuje,kaj nije susjed? :icon_scratch:
--- Kraj citata ---
ajoj,sad sam nadrljao kao zuti :sad1: :toothy11:
Fićo98:
--- Citat: dario007 - 15 Kolovoz, 2018, 23:31:28 ---Kak sad da frend cuje,kaj nije susjed? :icon_scratch:
Btw oces da ti ove postove o putovanju prebacim u zasebnu temu u susrete i putovanja ili si bas htio da ti to bude u projektu?
--- Kraj citata ---
ma ne treba,nek ostane ovdje :)
Fićo98:
i tako prode par dana od putovanja i idem ja xenon stavit skuter,opet frend uskace u pomoc
ovo veselje je trajalo tocno 2 dana,stvar je ovakva cekao jednu noc da padne pa da ja to vidim kak to svijetli ,xenon je spojen na akumulator,a motor ne moze toliko struje proizvest koliko on struje popije,znaci idem jednu noc do grada da vidim kak to radi i vozim se do centra,prodem bundek i idem na most slobode i prek njega skuzim da mi ne radi svjetlo,pomislio sam da je krepala zarulja,ali nije samo nije imala struje,dodem do svoje lokacije di sam usput isao bacim oko da se negdje nije nesto odspojilo,nije .. ugasim na prekidacu svijetlo da malo nadopuni struje i ponovno upalim prekidac kad ono doslovno nit 2 sec ne radi .. znaci treba sad bez svijetla po noci doc doma i imat srece da nece negdje murija iskocit... nista,ja lagano doma i na svu srecu nigdje nikog sam tu i tamo koji prolaznik s autom koji su blicali da upalim svijetlo,ali ja palim prekidac ono nista,poslje kad sam dosao doma dosao sam na odluku da se vracam na led far .. koji bar nesto svijetli
Nakon par dana
zovu frendovi da se idu vozit hocu li ja s njim,kazem ajde idem ali da necu dugo, dogovor je bio da idemo do ilice da ja opet nesto svoje rjesim,a poslje tog idemo na jarun,krenemo mi na jarun dodemo tam medu zgrade opet osjetim da rox opet oce se ugasit,tu drzim zadnju kocnicu i gas.. samo da se ne ugasi,udemo u neku ulicu i eto ti ga na rox se opet ugasi,opet drz,nedaj,gledaj di sta kak... skidaj svjecicu gledaj jel ok.. kad ona crna
kak nisam vise vjerovao onoj svjecici kaj mi je krepala u delnicama tako govorim deckima nek se zalete do benzinske nek uzmu koju svjecicu,dok su oni u potrazi za svjecicom ja gledam ferg,on je cist ko suza
ekipa dolazi i nazalost nema svjecice to su isli na neku benzinsku koja je 3 min od jaruna ,zatim idu decki u petrol koji je 3km najbliza benzinska koja radi.. momci tamo kad ono tam imaju ali s manjim navojem,dobro probamo mi to stavit,stavimo mi to tam kad ono kurblamo ono zakiksalo iz auspuha .... uzas poludio sam.. drz nedaj oni jos probali na vakuum navuc gorivo kad krepala vakum pumpa...gurali oni mene doma od jaruna do Kosnice i oni meni govore kaj kocim,a meni je bas bilo do kocenja taj dan samo da dodem do doma i legnem spavat ,dogurali oni mene i kazu kaj mi kotac ima taj puno lufta..kao da mi plese kotac,nemam pojma ,iduce jutro ja motor na vilicar dignem kad ono kotac ima skoro3 cm lufta sa svih strana,taj odem u tockic iskesiram 93 kn dodem doma namontiram to,motor i dalje nece upalit,usput uzeo drugu svjecicu NGK,nova crijeva za gorivo jer su ova bila popucala.. sve ja to smontiram nece upalit,dobro kaj on nece upalit ali zasto kotac odjednom ima lufta ???.. skidam dolje kvacilo jedva skinuo kvacilo .. cak sam drugog frenda zvao u pomoc da pomogne i na kraju smo s gurtnom vukli i ocito spigali zvono... imao problem s sarafom jednim oko tjedan dana.. bila pukla glava sarafa.. muku mucio s jednim sarafom tjedan dana,bio kupio cak i alat za vadenje puknutih sarafa ma kakvi nit s njim ne ide .. na krajui dosao sogi i ide on probat,na kraju mu je presudio s torexovim nastavkom
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju