Ostalo > Razne offtopic teme :)

Pronalazak i obnova stvari s otpada

<< < (15/31) > >>

luna500rr:
Nije toliko bitna snaga motora neg moment. Posao će odraditi i motor od 100W, ali 30 puta sporije nego od 3KW. Ako motor nema dovoljan radni moment da okreće to, pregaranje se riskira. Npr ako je tvornički bio motor od 3KW i 3000rpm (dvopolni), 1.5KW i 1500rpm (četveropolni) bi bio odličan. Kod prelaska s trofazne na monofaznu ljudima uglavnom crkne zbog startnog momenta. On je kod trofaznih motora gotovo neograničen, dok kod monofaznih ovisi o kondezatoru. Trofazni stoga i praktički ne treba dekompresor (rasteretni ventil) dok monofazni bez toga jedva krene ili ne krene.

Što se tiče struje, najmanje će ti trošiti motor koji je optimalan snagom za namjenu. Ako na to staviš motor od 1KW za jedno punjenje će potrošiti više energije u grijanje nego za rad, u odnosu na motor optimalne snage. Ako staviš npr motor od 10KW, više energije će trošiti za trenje i prazan rad, nego li motor optimalne snage.

zvonkec92:
Trofazni kaj je bio uparen sa ovom glavom je imao remenicu cca fi250 pa po tome mislim da je imao jako malo okretaja, kad bi stavio nekaj sa malom remenicom mislim da se nebi mucio krenut. Budem svratio u bauhaus bacit oko na slicne kompresore s takvim glavama da vidim koji je tam motor sa kolko okretaja i koji je promjer remenice pa po tome trazit nekaj najslicnije

balki:
Ja ti imam 1.5kW trofazni novi motor sa remenicom pa ti posudim da probas. Imam i frekventni pretvarac sa monofaznim ulazom i trofaznim izlazom.

v3kac:
Prvo si provjeri klipnjaću, na tim kompresorima ti to voli rikavati, vjerojatno je paralel twin glava sa jednim klipom za prednabijanje, dosta sliči na tu glavu remenice si sam proračunaš top speed za te kompresore ti je oko 2500 okretaja, ali ja sam ziheraš ja ti sve svoje teram do max 1800 a preferiram 1650 okretaja gađati, i još mi niti  jedan  nije progledao van, a furao sam 3 godine jednog "pročvrčkanog" .

el. motori su ti za kompresore predviđeni "brzi" znači koji se vrte od 2660 do 2800, za ovo ti treba sigurno 2kw plus oko 3 kw snage motor.

zvonkec92:
Ljudi zahvaljujem na savjetima, trebao bi jos jedino pomoc u vezi proracuna koji fi remenice na motoru treba biti i kolko okretaja motor da bi na glavi dobio cca 1600-1800 okr?

Inace onaj troklipni bauhaus kompresor koji imam vec godinama je prolupao jer sam umjesto fi 100 stavio 120mm remenicu na motor, s time sam dobio cca 30 sekundi krace vrijeme punjenja od nule ali je i dosta brzo prolupala klipnjaca, srecom u garanciji dobio novu glavu komplet i naravno vratio orginalnu remenicu da se nebi ista stvar desila jer je pred istekom garancije bio.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju