Ostalo > Razne offtopic teme :)
Pronalazak i obnova stvari s otpada
zvonkec92:
Danas je bata mic svratio do mene u razgledavanje garaze, vozila, alata i tokarskog stroja pa smo zajednickim snagama ( on je donio nacrt a ja tokario ) od materijala sa otpada napravili jedan koristan uvlakac sa kojim se na hladno upresavaju lageri na radilicu. Alat je kompatibilan sa minarelli, piaggio, morini i peugeot masinama, zapravo sa svime sto ima M10x1.25 navoj a njegov ucinak smo demonstrirali na jednoj neispravnoj morini radilici. Koristan je kada metoda toplo hladno ne upali iz prve pa lager ostane na pola, umjesto čekićanja i skidanja lagera da bi ponovili postupak, smontira se alat i dotjera lager do kraja a moze se i odma od pocetka sa alatom napresati lager kao sto smo mi na videu.
Prije nego je zavrsila u kanti skinuo sam podloske i spremio u stek, dobro ce doci za kemiju na minarelli radilici
Dragster 50:
Ako ćeš praviti te alatke za ležajeve, ja bi se upisao za jednu :icon_thumright:
mic:
Zvonkec je odradio vrhunski posao i napravio veliku uslugu meni :icon_thumright:
Ovim putem bi se zahvalio još jednom mraletu Zvonkecu koji me dočekao i ugostio za oskara :icon_thumright:
Zvonkec je nabavio sav materijal za radapciger i radilicu za testiranje rada te je odradio svu potrebnu obradu materijala dok sam ja slinio nad stvarima u garaži :toothy12:
Radapciger / uvlakač je ispao odlično, njegov rad se vidi gore na snimci, a meni će osigurati stress-free sklapanje nevinih blokova od Zume ;D
Sada preostaje samo da pričekamo da vidimo V.2 verziju ovog uvlakača kojeg će nadam se Zvonkec izraditi za sebe.
Corector:
Sto fali 2 komada cijevi, i ugrijanim lezajevima na hladnoj radilici, koje samo tucnes zeru preko gornje cijevi?
zvonkec92:
--- Citat: Dragster 50 - 10 Prosinac, 2021, 06:35:34 ---Ako ćeš praviti te alatke za ležajeve, ja bi se upisao za jednu :icon_thumright:
--- Kraj citata ---
Budemo napravili par komada za pokojeg forumasa, moram samo na otpad po jos materijala
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju