Općenito > Maxiskuteri
Yamaha NMAX 155
monetri:
Znas sta....izgleda odlicno! 😂👍
I cijena dobra 👍 I ravna podnica! 👍
Moderan LC agregat! Ali da bar ima tako nesto bar 150-200 LC
Steta da nema ABS, to bi si nekako stavio kao uvjet. Nije da ga na autima volim, ali na dva kotaca je to drugo, pogotovo jer ga vozim uvijek i bude svega, to bi volio. A CBS ne znam koliko je zgodno, prednja uvijek koci, ne zelim to bas uvijek
Ali ovo je stvarno ok inace. Tako nesto bi. Sad kuzis sta bi ja. Kao Scsrabeo recimo. I jos abs da ima. Recimo SH150, klasik, samo sta je skup....
Ps, interesantno, Belville RS200 (isto kao Sym Symphony 200) ima abs ali samo napred :)
SF2 Freak:
Evo vozim skutere sa abs-om i moram reci. DA stvarno prije ja stanem bez Abs-a nego sa njime. Pogotovo straznji kotac , to samo odmaze. Kao da nikada necu stati , prednji je ok ABS ali opet kazem osobno bolje zakocim bez njega. testirao masu puta.
monetri:
--- Citat: SF2 Freak - 26 Kolovoz, 2018, 01:30:06 ---Evo vozim skutere sa abs-om i moram reci. DA stvarno prije ja stanem bez Abs-a nego sa njime. Pogotovo straznji kotac , to samo odmaze. Kao da nikada necu stati , prednji je ok ABS ali opet kazem osobno bolje zakocim bez njega. testirao masu puta.
--- Kraj citata ---
Vidis, to je isto nesto sta bi mogao ispitivat prije nego sam saznam, nisam htio temu otvarat. A ovako, da se nadovezem, ne cudim se, isto ko na autu, ali s razlikom da ovako ima sanse ostati u uspravnom polozaju, valjda 🤞😌
SF2 Freak:
Istina je da ti nece proklizati kotac na suhom. Ali ako imas dobrw gume da neznam kako stisnes kocnicu. Nebi trebala prednja proklizati.
Straznja u drugu ruku bolje da zablokira pa si sam doziras kocenje nego da tisa Abs-om pritisak klipica bude 15% sveukupne moci te celjusti.
Po mokrome situacija. Iskreno nikada testirao nisam ali po nekoj logici trebao bi bolje Abs kociti jer prednji kotac nebi proklizao. Ali opet ako neznas opal bus i sa Abs-om. Na kraju lrajeva po mokrome se pazi. Pazi se na nagib u zavoju , drzi se 5x veci razmak od auta , kocenje je lagano.
Tako da Abs na motoru sasvim nepotreban.
Ovo kaj pezo ima da se uvjek malo koci sa prednjom nije ni lose. Ta straznja rucica donosi tek 10-20% snage naprjed. I ubiti ne dozvoljava klizanje stranjega kotaca. Isti vrag ima scarabeo. Dobra je to fora.
monetri:
Ja sam u Rijeci. Puno kise. Nagiba svih vrsta i cudljivog asfalta. Imam iskustva hahah.... Zato i bi volio imati neki napredniji sistem da vidim u praxi kako to radi. Znam da kombinirani sistem pali i prednju ali sasvim lagano i to moze biti zgodno.
Kakogod, skrenuli s teme hahah...
Nmax-a ove godine nema, dolazi facelifting, ali na yamahinim stranicama nista o tome iako postoje klipovi walkaround-a oko novog....
Sent from my FRD-L09 using Tapatalk
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju