Tehnički kutak > Garaža
Gilera Runner Purejet 70 +74 000km
luka.ck:
Corectore, koja je onda bolja guma prema tvom sudu, battlax sc ili molas?
Kako bih i ja trebao zamijeniti gume na svom skuteru, gledam te batllaxice i u dimenziji 120 70 12, nasao sam samo sa indeksom brzine S (do 180kmh). Jel ima to kakvog utjecaja na vozne karakteristike ako se takva guma stavi na 50 ccm?
RunnerSukosan:
Ne moze doc na radnu temp jer je za teze skutere koji mogu razvit vecu brzinu
Corector:
--- Citat: luka.ck - 22 Veljača, 2019, 09:44:24 ---Corectore, koja je onda bolja guma prema tvom sudu, battlax sc ili molas?
Kako bih i ja trebao zamijeniti gume na svom skuteru, gledam te batllaxice i u dimenziji 120 70 12, nasao sam samo sa indeksom brzine S (do 180kmh). Jel ima to kakvog utjecaja na vozne karakteristike ako se takva guma stavi na 50 ccm?
--- Kraj citata ---
Za Battlax ti je tako s indeksom brzine, ja nemam problema s tim indeksima brzine, jer uzimao sam pirelli do 120kmh i vrlo nizak ineks nosivoti i guma klizi. Tako da zajebi to.
Molas ima vise gripa od Battlaxa, vise tolerira kad je podloga vlaznija, smjesa je meksa i brze se trosi, ali nisam primjetio da je to nesto zabrinjavajuce jer sve gume otprilike jednako brzo zaravnam.
S Battlaxom se mozes nagnuti vise u zavoj.
Molasu zamjeran samo to sto je nekak ogranicena glede naginjanja u zavoj, Battlax je tu bolje odradjen.
Zato je Hoop najblizi tom savrsenstvu, jebacki dobra smjesa, i geometrija gume je odlicna, uzeg su kalupa i to je to, ali rezervirsna je samo za vlasnike Nrga mc i aprilie sr.
Uzimao bih samo Hoop da mogu. Zatim Molas pa Battlax. Imam sva 3 seta i ponovno sam uzeo Battlax za promjenu, ali mislim da cu se vratiti Molasu na 12".
Za pocetak ti preporucujem Molas, to bih preporucio svim normalnim korisnicima, a i manje normalnim, a cijena mu je medju najpovoljnijima.
Prvo sto ces primjetiti je osjetno udobniji skuter, druga stvar da si zaljepljen za cestu, a kad probas kociti s prednjom, shvatiti ces da ce prije dici prednji kraj nego proklizati.
Ja tu gumu vidim kao gumu koja oprasta, znaci kad se nagnes i izgubis grip na trenutak, ona ti nece otkkizati bez povrstka kao Michelin ili Sava recimo, vec ce se brzo dobiti. U testovima koje sam radio prilikom snaznog naglog kocenja prednjim kotacem, Molas i Hoop brutalno koce i izdisu na prednji s lakocom. Ostale prosjecne gume klize, ili samo odjednom izgube grip.
--- Citat: SF2 Freak - 22 Veljača, 2019, 08:44:14 ---Trebo binprobat onaj GP evo.
--- Kraj citata ---
Nista to, sve sto je jace ne dolazi u obzir. Vidi se po slikama da je jaci spuh.
Dosao sam davno do zida, eventualno turpijat cilindar.
luka.ck:
Hvala na opsirnom odgovoru!
SF2 Freak:
Na SF idu samo fensi gume. Tako cu ja uzeti Pirelli Diablo Rosso
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju