Tehnički kutak > Garaža

Pokrpani NRG Power by dario007

<< < (48/154) > >>

3alfa3:

--- Citat: dario007 - 02 Lipanj, 2018, 16:14:32 ---Alfa,jesi i ti imao problem s trokiranjem i preljevanjem karba u situacijama pustenog gasa i spustanja niz brijeg?
Kako si sanirao?

--- Kraj citata ---

Mrvicu, da, na phbg karbu (i 19 i 21) sa iberlaufom na karbu i curenjem, ali trokiranje ne (to je ipak do stelanja karba - provjeri nivo polovka i jel gumeni dio na iglici plovka mekan i citav, ak nije - zamijeni iglicu). Meni skut nije troksao ni na 1/8 gasa kod konstantne brzine kretanja, pa ipak, prosjecna potrosnja je bila oko 5,5 (setupa se vjerojatno sjecas, da ne ponavljam)

Rijesio u velikoj mjeri (ne do kraja) tako sto sam u crijevo goriva prije nego bi ga usteko u karb stavio diznu ( obrusio ju da stane u crijevo) razbusenu na puno vecu mjeru nego mi je glavna dizna - ajmo rec na 130-140 dok je dizna u karbu bila 85). Al kod mene ni prije toga nije curilo, samo je znalo malo zasrat karb i oko njega od kovitlanja zraka - rijesio 90% toga sa tom diznom

Probaj to sa diznom u crijevu, samo naravno pazi da nebu usko grlo, nek bude 40-50 brojeva veca od glavne dizne, tako nebus ni teoretski ostavio karb bez goriva. Ko zna, ak si ludji od mene, ici ces i smanjivat tu rupu u toj dizni pa nac sweet pot :D

P.S.

sad kad drugi put citam tvoje pitanje....
Spustanje niz brijeg sa gasom.... Tu se zapravo radi o tome da vozilo zapravo ne treba razvijat snagu, pa je normalno da trokira malo (pogotovo cvajo i to kad je otvor gasa mali, ali ne skroz oduzet, a vozilo ne ubrzava). Nema u tome nista lose, dapace, osim ak to nije nizbrdica koja traje "godinama", to samo znaci da bu ti se termo grupa podmazivala i hladila kako treba, a to kaj bu svjecica malo "dobila" se rijesi vec na prvih 5 sekundi kad odvrnes gas kod ubrzanja. Nebi brinuo oko toga nimalo

dario007:
Probao sa 115 diznom ista stvar se desava...

Kod mene je bas do preljevanja karba naljeva i u usis visak goriva,tocno u voznji osjetim kad preljeva,jer onda bas jako zatrokira.Plovak sam spustio do 17,2mm i dalje se ne usudim,stanje nepromjenjeno.

Sutra cu s drugim karbom probati...

Hvala na infu.  :icon_thumright:

3alfa3:

--- Citat: dario007 - 02 Lipanj, 2018, 16:32:27 ---Probao sa 115 diznom ista stvar se desava...

Kod mene je bas do preljevanja karba naljeva i u usis visak goriva,tocno u voznji osjetim kad preljeva,jer onda bas jako zatrokira.Plovak sam spustio do 17,2mm i dalje se ne usudim,stanje nepromjenjeno.

Sutra cu s drugim karbom probati...

Hvala na infu.  :icon_thumright:

--- Kraj citata ---

nivo plovka na PHBG je 16-16,5mm ak se dobro sjecam, provjeri, nemam vise nigdje zapisano, a davno je to bilo.
Kod PHBG, stavis ga na stol na usis pa provjeris udaljenost plovka od kucista.
Inace, zna se nivo kroz vrijeme i poremetit - ja si napravio kartoncic izrezan na (valjda tih 16-16,5mm) za brzu provjeru. Nikad se nivo nije poremetio, al eto, cuo/citao da se moze , pa da imam "alat" i za to :D

Zamisli samo kak bi bilo da imas kratku prirubnicu pod 45 (nizbrdo)  :toothy12:

btw, jasno ti je da je nivo plovka stelajuci element koji utjece na smjesu:  nakon sto ga stavis na nivo koji treba bit, racunaj da bi trebao jednom jos provjerit smjesu na svim otvorima gasa

dario007:
Mislim da je tvornicki 16 +/- 0.5mm.Ja podesio na 17.3 i ne valja.Vise cu znati kad smontiram drugog phbg-a...

Znam da se s nivoom poremeti smjesa,provjerio sam i dobro je,iovako je bio malo prebogat...

Dax:
Ma ide ovo tvoje odlicno
Sad bas kad gledam ovako je moj punio u pocetku kad sam sve slozio,cak i brze do 120

Ide energija za oskara
Samo gas

Poslano sa mog SM-G950F koristeći Tapatalk

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju