Ostalo > Motocikli

Zongshen 125

<< < (20/56) > >>

zvonkec92:
Malo sam prekapao po šteku, preslozio neke stvari, sortirao, bacio nevaljane dijelove da oslobodim prostor za ispravne dijelove. Iskopao jedan cilindar 200cc ali vanserijske mjere 63.00mm koji ima visinu 77.5mm ( inace su vecinom 63.5mm i visina cilindra 66.8mm ) uglavnom, neznatna razlika pa sam odlucio na ebayu kupiti odma klip 63.5 da ga mogu zbusit i da imam u šteku "novi" set jer za ovaj 63.00 nema ni klipova ni karika pa sta ce mi to bezveze. 63.00 klip cu ostavit za pepeljaru

Sj#bo sam se nisam gledo pa sam prvo narucio klip bez karika pa karike posebno i na kraju iskopam sve komplet za smjesnih 55kn... Sad cu imat dva seta, ah teško mi pada to spremit u ŠTEK  ::)

Zatim sam izbunario jos jedan 200cc cilindar koji je vec zbusen na 210cc, ali kako sam naglo otvorio vrata na garazi uletio mi vlazan vazduh i cilindar odma poceo da rđa.. Uzeo litijeve masti i napacao cilindar da ga spasim od daljnjeg propadanja jer je nov. Iskrojio papir po mjerama i samo ga zaljepio iznutra da drzi mast na okupu tj kad dode toplije vrijeme da se mast nebi cjedila

Viši nivo konzervisanja delova !!!!

upload a picture

Dax:
Hahahahah
Dobar ti taj masni stek
Stavi malo i speka u cilindar,ali cuvaj se Tomia da ga ne smaze :))))

Poslano sa mog SM-G950F koristeći Tapatalk

zvonkec92:
I ovaj cilindar je odrađen vrhunski, sutra ce vjerovatno biti montaza  :glasses9:

zvonkec92:
Kako je danas opet došlo proljeće u Dubravu ja odma odjurio u garažu slagat kinešče.

Iz šteka izvuko neki stari polovni dihtung ispod cilindra, namazo ga polini diht masom i stavio na blok ( onaj dihtung koji je i bio na cilindru skinuo i bacio u smeče )

Dihtung glave također stavio neki polovni i namazo diht masom jer je šteta trošit nove kad su i ovi ispravni

Sve je sastavljeno, metnuo i novu NGK svječicu

Taman kad sam bio gotov utrčao mi u garažu neki čudnovati čovjek sa sakritom facom na bosanski način i kaže da je došao overiti mašinu.

Dao je pozitivnu ocjenu što znaći da je sve dobro napravljeno i da će se MOĆ osećati

Malo grdo izgleda ovako šarena mašina sastavljena od 3 razlićite ali iskreno jebe mi se, bitno je ono kaj je napravljeno na njoj i kako je napravljeno...  :toothy10:

PchelaUbica:
Samo ruješ po tim cilindrima :D

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju