Ostalo > Motocikli
Zongshen 125
Dax:
A Zvona svaka cast
Sve radis po ps-u tako da se nema puno pricat
Samo naprijed
Moramo to probat jedanput
A ovaj drugi karb 30,jel je vec bio ustelan za 200ccm ili treba dodatnih ustelavanja?
Poslano sa mog SM-G950F koristeći Tapatalk
zvonkec92:
Nisam stelao karb, montiraj pali vozi. Mores ga vozit od 125 pa do 250cc. Smjesa je uvjek savrsena kao i boja svjecice
Probal bus samo nemoj ocekivat cuda, ipak je to 11 konja i 140kila :D
Al od mrtve 125-ce ide sigurno bolje
zvonkec92:
Visi nivo... Stigo kiler, crijeva i serafi :D Stigo klip za onu Masinu br. 2 da mogu 150cc cilindar zbusit na 160cc.
Naravno da necu stavljati taj mali kileric koji je dosao, ja idem na visi nivo i ugradujem talijanski pijađo kiler koji je 2 ipol puta veci i bolje ce hladiti ulje.
zvonkec92:
Ipak sam odusto od onog kemijanja sa izvodom za ispuštanje starog ulja iz kilera, kad će trebat mjenjat ulje skinem kiler okrenem naopačke i ulje je vani :D, tako da sam ga danas odnio na varenje pa to sada izgleda ovako.
Dečki su ga ispitali na 1.2 bara ine pušta nigdje nadam se da neće ni kasnije propustit.. Inaće to je kiler sa otpada.. imam još dva negdje u rezervi od kojij je jedan zaštopan. Nema veze od 3 se našo jedan dobar i to je najvažnije
U drugoj radnji sa hidrauličnim crijevima i ostalom opremom sam kupio adaptere za spojit kiler sa poklopcem ( 15kn komad, ima ih na ebayu ali za iste pare tako da aj fala Bogu ovo je prvi proizvod koji se ne isplati kupovat iz kine )
Poklopac na mašini izgleda ovako
Sviđa mi se jako kvalitet izrade ovog poklopca, sve je na svom mjestu i ništa nije sfušareno, na kraju je ja bi reko po obradi poklopac sačmaren jer mi smrdi na tu obradu, od pjeska bi drugačije izgledao
Kilerče bi na motoru trebalo ovako nekako izgledati. Sutra ću se uhvatit izrade nosača da ga učvrstim i onda mi ostaje samo kupiti neko kvalitetno crijevo i to je to jer ipak nebudem metao ove opletene lajtunge koji su stigli, mali protok imaju :D
zvonkec92:
Radovi su na 98%, ko nezna mislio bi da je ovo original bas se ljepo uklopio ovaj kiler. Sirene su inaće bile na mjestu kilera pa sam ih premjestio sastrane, i one su se ljepo uklopile pošto su dvije svaka na jednu stranu. Malo sam samo produžio žice jer je instalacija bila kratka...
Jos samo kupim crijeva i šelne i to je to.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju