Tehnički kutak > Garaža
Runner 180 by BP
walkay:
Pozdrav, evo da malo vise napisem o skuteru. Skuter je dosao kod mene na servis prosle godine preko ljeta, stanje katastrofa. Raspali su se lezajevi, radilica, klip je bio kod nekog majstora koji je potokario klip da bi skinio riseve sa stranice klipa i naopacke montirao karike, vodena pumpa pustala... Ja sam dobio zadatak, da stavim ispravnu radilicu, nove lezajeve, novi iglicasti lezaj, nove semeringe, novu vodenu pumpu sa antifrizom i drugi klip sa karikama, stari cilindar je bio ok. Sto se tice prijenosa nisam dirao posto je bio ok... ali nisam siguran. Nakon sto sam slozio skuter malo sam ga provozao i to je bilo to. Na dell 25 je bila neka ubijena gljiva, vlasnik je rekao da je skuter ustiman tako da ja karb nisam dalje ni dirao. Ako ti tesko pali, vjerojatno preljeva i ne valja vakum ventil na maloj posudi izmedu nogu, provjeri dali curi gorivo kad skines crijevo sa karba, isto tako provjeri i plovak. Nebi bilo lose nakon voznje provjerit boju od svjecice da je smjesa ok .... sretno sa skuterom ima tu dosta posla oko njega posto nije neko bajno stanje.
ps. to sto je skuter bio kod mene i da sam ga ja radio ne znaci da je sve promjenjeno i da je sve novo, klasicna prica prije prodaje “sve novo”... radilica bila polovna dobra, klip isto ok sa dobrim karika , savjetujem da slozis karb i prijenos, dok skuter vozi masinu nemoj otvarati.
BP:
NGK BR9ES, upalila sto se kaze na prvi zub :)
Nakon ugodnog razgovora sa kolegom Walkay-em znam malo vise sta je i kako radeno. Masina bi trebala posluziti jos duze vrijeme, jos kako nisam sileđija i ne trgam motor nadam se da i bude tako :)
I stigli dijelovi danas sa scooter centera ali sam odmah dobio popizditis... naime airbox je dosao ogrebani! A vec imam iskustava sa OEM Piaggio dijelovima da znaju doci izgrebani, i kod narudžbe sam izricitio naglasio da provjere i da ne zelim izgrebane dijelove. Nisu ni odgovorili, kao toliko su samouvjereni da je ok, sad ce placat postarinu i mijenjat dok ne dode 100% citavi airbox. Ljut sam ko ris, jer sutra imam vremena i mislio sam si to probat prebacit na airbox, naravno ako ce setup frge dozvoljavati da motor radi kako treba.
Par slikica dekla, crijeva i sugavog airboxa
walkay:
Lijepo, prvo sredi da ti ne curi gorivo preko karba da nebi unistio benzin plasticni dekl i novi airbox... kad je sve suho moze ic dekl i box. :icon_thumright:
BP:
Danas ujutro gilerica opet nije palila... :laughing6:
Pa sam isao skidati vakum ventil da vidim da nebi on curio. Kako sam taknuo koje crijevo tako je pocelo curit na spojevima :headbang: Ispustio svo gorivo, ocistio filtere i sva crijeva nova stavio. 1m od Malossia i 1m Piaggio original. Htio sam da dovod u frgu bude proziran pa sam morao pola-pola uzet. Na kraju mi ni to nije bilo dosta ali sreca pa sam u radioni nasao komad silikonskog crijeva od 4mm. Tako da je to sad spojeno na vakum frge.
Motor i dalje ne pali a sa svjecice maltene kapa gorivo.
Pa sam isao gledati iskru, i uopce nije elektroda bacala iskru nego je iskra skakala tamo di sam na masu naslonio, znaci na navoju svjecice. Probao sa starom svjecicom, reko ajde da ju stavim da vidim sta kaze. I brmmm, gilerica upali bez greske.
Znaci gotovo sam siguran da je do toga problem, moram jos malo prouciti doticnu situaciju, prvi put sam tako nesto dozivio. Ako netko ima vise iskustava neka ne stedi slova :)
Kako je upalila, tako sam samo nabacao plastike da bi se isao provozat da vidim kako se ponasa frga. Pa nisam ni slikao crijeva ni sta se radilo osim slike kad sam crijeva uzeo.
Za airbox zamjenu airboxa me scooter center odkantao. Mogu dobiti full refund, ali: "because these items are only supplied by Piaggio and there is no other manufacturer and no better quality"
zivi cirkus, da mi se da zaje.. tocno bi trazio pojasnjenje Piaggia o tome i digo bi im frku. Ovo njesra kaj ne pali mi je uzelo jako puno vremena, a neki drugi projekti i poslovi cekaju. Tako da montaza airboxa tek za vikend, probat cu u meduvremenu nabaviti manje dizne za frgu (PHBL 25) da i to bude spremno u slucaju potrebe, pa cemo se igrat. Makar treba jos i vidjeti sta je sad unutra od dizni.
Jel zna netko dali ima ducan u Zg-u koji ima razne dizne za PHBL 25 na stanju?
Pošteno me izje gilerica prvih par dana kako ju imamo. Da bivsem vlasniku nije nikad ni stucnula meni mora krepat, stari peh je to :laughing6: :laughing6: Sutra ziher nebu upalila, tako da ocekujte novo javljanje.
Do tada, zivjeli! :)
aprilija top:
to ti je m6 dizna glavna ima ih svaki ducan a ler dizne su ti istio m5 imas ih svugdje.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju