Tehnički kutak > Tuning skutera
Variomati za Piaggio 50ccm agregate(koji je najbolji?)
dario007:
Promjer,bolcna,k**ra*,klizaci,palac...?
Toliko pitanja i nepoznanica a ti napises ja ga imam,e da znas, puno si pomogao...
robyakarider:
budem ga sutra izmjerio, ne da mi se sad ici van po subler, zima je :icon_biggrin:
3alfa3:
imao multivar2000, stavio poslije MHR (e sad ,jel se kaj promijenilo u zadnjih 10 godina ne znam), ali s njim sam bio zadovoljniji - nije mi bio bitno bolji, ali bolji. Da budem iskren, na serijskoj getribi i zadnjim polutkama se ponasao kao 2000 (ali je trazio malo drugaciju tezinu rolica, ne bitno razlicitu i ne sjecam se u kojem pravcu - lakse ili teze), ali sa linearnim polutkama iz overrange prijenosa je bio definitivno ujednaceniji u okretajima nego 2000.
Kako bilo, za serijske zadnje polutke na pjadju, 2000 ili MHR - nebi isao na mhr ako imam 2000, ako nemam, mozda bi isao na mhr ako cijena nije bitno veca, jer, dobra je podloga za prec na overrange prijenos, a radi odlicno i na serijskom
U oba slucaja se radilo o malossi kevlar remenu (za kojeg mislim da se vec dugo ne proizvodi, odnosno, ima nasljednika ako sam dobro pohvatao)
robyakarider:
bolcna 22x49(za minarelli), promjer varia 102, uz njega bi kao trebao i veci ventilvar koji je jos 40-ak eura
klizaci su veci, nisu kao oni mali klasicni polini, izgledaju kao od malossija
dario007:
E to decki,to su vec neke informacije...
Sto se mhr variomata tice,radili su oni neke redizajne.Navodno treba siri kevlar remen,koji se koristi u komplet overrangeu.Pitanje kako bi se slagalo s polutkama koje su dizajnirane za 18.5 remen.
Meni je s okretajima savrsen ovaj obican multivar u kombinaciji sa kemijom koju sam radio(morini pomicna polutka)
Sad trazim nesto veceg promjera da taj bendix bacim van i izvucem jos neku nijansu ako se da...
Ovaj polini krvavo izgleda,meni nebi trebao ventilvar jer je piaggiov dosta velik.Obecava s tih 102mm promjera,samo je pitanja kolika je sirina izmedju ventilvara i variomata u vrhu,odnosno moze li fizicki remen doc na vrh?
Jos jedna prednost tog polinija je sto su svi pia remeni marke polini(kevlari) vecinom 18.5mm.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju