Tehnički kutak > Tuning skutera
Variomati za Piaggio 50ccm agregate(koji je najbolji?)
dario007:
Posto sam odlucio ici na jaci setup a moj multivar 2000 nije bas u bajnom stanju(zagrebao od bendix prilikom puknuca radilice)poceo sam traziti sto se nudi i sto bi bilo pametno za uzeti.Razmatrao sam ove opcije:
Malossi MHR multivar 2008-99,5mm promjera,bolcna je 22mm sirine naspram obicnog multia,sto vidim kao nedostatak radi vislje pozicije remena u startu.Nesto agresivniji kanali od obicnog multia.
Ono sto me zanima,moze li se s njim koristiti orginal remen i funkcionira li onda kako treba ili treba traziti alternativu?
Moj favorit:
Stage6 r/t overrange variomat,navodno 100mm promjera staze jos agresivnije od MHR-a,dolazi sa sajbicama za fino podesavanje i laganim ventilvarom,koji je veliki plus za setupe koji se visoko vrte.Bolcna je malo veca od obicnog multivara(21mm)Jel netko isprobao da iznese svoje misljenje o njemu?
Jedini minus je sto ga trenutno nema nigdje na stanju.
Yasuni pro race variomat:
Novost na trzistu,nema puno informacija o njemu.Ono sto sa slike vidim su brutalne staze,izlaze do samog vrha.Sirinu bolcne ne znam,kao ni promjer variomata.Kod njih na stranici pise da su variomati 97,7mm promjera,sto je losije od serijskog...Naravno ako su navodi tocni.
Dolazi sa 3 seta rolica i sajbicama za fino stelanje.
Jos jedan minus je sto dolazi sa centralnim federom kojeg ja nisam nasao posebno za kupiti pa je upitno kako bi kasnije radio s nekim od aftermarket federa?
Kao zadnje rjesenje je uzeti novi multivar 2000 i stage6 ventilvar posebno.Za sad mi on radi jako korektno,bilo bi bolje da je malo agresivniji za jaci setup ali ovo je gotovo savrseno.Jedini minus je kad uzimam novo,da bar probam neku drugu kombinaciju...
Evo iznio sam ono sto sam nasao na netu ili sam znam,pa bi vas molio za misljenja i iskustva za neki od navedenih variomata...?
ditek:
A o poliniju ne razmisljas :nono: meni se polini pokazo boljim na zipu.. kanali dosta višlje idu nego kod multivara.. prema krajnjoj stabilniji oktetaji, veca krajnja, manje prevrtavanja.. start tj onaj prvi cuk s mjesta je bolji na multivaru
Corector:
Kako moze biti veca krajnja s polinijem? S njim sigurno masina ima vise okretaja u krajnjoj, jedino ako ga vise zbog toga prevrti.
Fast Nrg:
Mjereno provjereno testirano na zipu je multivar vristo u krajnjoj i bila jr manja dok sa polinijem to nije slucaj
dario007:
Pa nije da me ne zanima polini,samo mi nije napet s manjim promjerom od ostalih i manje agresivnim kanalima...
Nesto mi je to sumljivo jer je nemoguce da polini ima vecu krajnju od multivara.Jednostavno dalje od bendixa remen nemre.Jedina mogucnost da ste mjerili sa sajbicama u prijenosu,tu multic drasticno mjenja osobine pred kraj i brutalno prevrtava.Recimo 0.5 sajbica je 400rpm i oko 4gps-a manje na multivaru.
Isprobao sam ja i top performance variomat koji je 100mm promjera.Tamo je start osjetno losiji,cak i sa 1mm sajbicom.U ubrzanju kao da ne prenosi snagu prema kotacu nego vrti u prazno.Krajnja dosta manja nego s multivarom.
Kasnije vidim da je sirina u vrhu 19mm i da teoretski remen ne moze na vrh...
Mala prednost je sto krajnja koja je bila manja,nije padala sve do sajbice od 1mm.
Kasnije kad sam vratio multic skuter je promjenio karakter,divlji,agresivniji,bolje dize okretaja...Osjecaj kao da je sam skuter 20% jaci.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju