Tehnički kutak > Garaža
Gilera Runner 50 by Danijel4x4 ex dacerovs
dacerovs:
--- Citat: Corector - 01 Lipanj, 2018, 09:29:30 ---Mraleeeee, SAMO PUREJET, jednostavnija je distribucija goriva za 10x hahahah
Taj runner karbos ima najkompliciraniji sistem dovoda goriva, ali jebiga.
Evo koje su ti opcije:
1. Mozes kupit crnu plasticnu vakumsku pumpicu s 3 izvoda, i nju spojis direktno na karb. Znaci PRESKACES i eliminiras mali rezevar i vakum ventil.
Dakle, iz rezervara u pumpu, iz pumpe direktno na ulaz karba, , i vakum na blok kod usisa. E sad nisam vise siguran jel za nju treba bypass, dakle povrat sloziti, ali derbi gp1 ga ima hmm zaboravih kako je na runneru i poweru
2. Ako bi htio elektricnu pumpicu. Moze od i.e. skutera, moze od purejeta, moze kinescetova. Zahtjevi su takvi da ti treba najobicnija pumpica i pritisak je nebitan.
Slaze se na sljedeci nacin:
Ulaz u pumpu iz rezervara, izlaz iz pumpu na karb. Ali tu moras sloziti bypass. Znaci uzmes si T komad i na potezu iz pumpe u karb ga stavis iznad razine karburatora,tako da natoci karb gorivom i ostatak vracas u rezervar. Ako nemas prikljucak na rezervaru (ti imas) onda stavis jos jedan T komad ispred pumpe (izmedju rezervara i pumpe) i taj povrat vratis u tu tocku.
I mali rezervar uvijek mora biti pun! Jer vakumsla pumpica ga uvijek natoci do vrha.
--- Kraj citata ---
Ova je od Beverlya, znaci samo bypass povrat ispred nje da cirkulira spojim i tjt.
Sent from my iPhone using Tapatalk
dario007:
--- Citat: Corector - 01 Lipanj, 2018, 09:37:51 ---
--- Citat: dario007 - 01 Lipanj, 2018, 09:32:51 ---Powerova pumpa nema povrat,ali ako ces nju slagati onda ovako kako je corector naveo,inace phbg preljeva kao kod mene.
--- Kraj citata ---
Oces ti sebi onda sloziti bypass?
Jer, Derbi GP1 ga ima, i mlaz je bas jebacki, posto je odmah ispod cepa rezevara pa se vidi.
Znaci ako nema izvoda na rezervaru, onda uzmi 2 T komada i vratis visak goriva nakon karba na pocetak ispred pumpe.
Mozda bi tako prestalo jebeno preljevanje?
--- Kraj citata ---
Ocu,ako je do pumpe.Prije cu jos probati karb sa turpije,da budem 100% siguran da nije do karba.
Ovo si mi dobru ideju dao za povrat sloziti prije pumpe.Ja sam mislio kemije izvoditi...
Ova powerova je isto brutalno jaka,jednom prilikom sam zaverglao bez casice i plovka,mislim da mlaz moze 5m u dalj...
Corector:
Ova pumpa od Beverlija je potopna, znaci treba je bucniti u rezearvar a to ti je zajebancija..
Treba ti neka vanjska koja ima ulaz i izlaz 6mm recimo.
dacerovs:
Danas izdusio Sinan Sakic, meni Mikuni pa ima li kraja.
Jos mi se zivci nisu vratili, kad se vratim sa posla, razbacat cu one plastike sa njega ko Mozart kajdanku!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Corector:
Hahahahha znam kako ti je, karbos ume da izludi :toothy9:
Imas srece sto moras skinuti samo 2 plastike i rep :toothy3:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju