Tehnički kutak > Garaža
Gilera Runner 50 by Danijel4x4 ex dacerovs
dario007:
Da,da u prevrtavanju...remen je vec dosta potrosen pa leti u okretaje.U ubrzanju vrti 11-11.1 t okretaja.
Treba novi remen ubacit,pa onda vidjeti,ako nece ici brze,bar ce manje vrtit na krajnjoj.Ja sam s novim remenom replicu naterao 115ak zalegnut,a njegov setup ide bolje od mog dok je bio na nrg-u.
Dax:
--- Citat: dario007 - 31 Ožujak, 2018, 22:00:10 ---Da,da u prevrtavanju...remen je vec dosta potrosen pa leti u okretaje.U ubrzanju vrti 11-11.1 t okretaja.
Treba novi remen ubacit,pa onda vidjeti,ako nece ici brze,bar ce manje vrtit na krajnjoj.Ja sam s novim remenom replicu naterao 115ak zalegnut,a njegov setup ide bolje od mog dok je bio na nrg-u.
--- Kraj citata ---
Opet ce prevrtavat,malo manje ali hoce!
Mjeris opet svoj skuter i sebe i stari runner
115 si mozda imao i to je plafon samo zbog tezine skutera i sebe i naravno narda
Iste brzine sam imao sa vocom sabotage
111 za replicu je kraj na toj getribi
Dali bi se izvuc sa duzom getribom jos malo,ali to za replicu nije potrebno
Sada da je c16city bilo bi savrseno
Pogođen spuh do bola za replicu
Corector:
Kak se vama ponasa to piaggio remenje kad padne na 18mm negdje? Evo ja sam ubio jedno desetak remenja unazad 2 sezone na par mojih skutera i svi su na 5000km vec mlohavi, i jako narusavaju linearnost prijenosa, jer kad se remen ugrije onda imam izrazeniji porast okretaja zbog nelinearne remenoce, i imam rupu tamo negdje izmedju 70 i 80kmh. Cim stavim novi remen, to je jebeni preporod.
A pokusao sam "krpati" te nelineranosti podesavanjem prijenosa, vise puta, i nema bas kruha od toga.
dario007:
Ovo je totalno druga prica sto se tice prijenosa radi yasuni federa.Oscilacije u ubrzanju su svega 100-200 okretaja.Naravno hladan vrti jedno 200-300 okretaja vislje,nego kad se prijenos ugrije.To smatram normalno...
Ali svakako treba novi remen,posto ovaj krade top speed i bespotrebno prevrtava masinu na kraju.
Dacerovs vozi svaki dan,pa moze malo konkretnije odgovorit.
Znam da smo ove 5.3gr rolice olaksali na 5.2gr jer je falila nijansa kad se ugrijao.
Dax:
--- Citat: Corector - 01 Travanj, 2018, 15:22:22 ---Kak se vama ponasa to piaggio remenje kad padne na 18mm negdje? Evo ja sam ubio jedno desetak remenja unazad 2 sezone na par mojih skutera i svi su na 5000km vec mlohavi, i jako narusavaju linearnost prijenosa, jer kad se remen ugrije onda imam izrazeniji porast okretaja zbog nelinearne remenoce, i imam rupu tamo negdje izmedju 70 i 80kmh. Cim stavim novi remen, to je jebeni preporod.
A pokusao sam "krpati" te nelineranosti podesavanjem prijenosa, vise puta, i nema bas kruha od toga.
--- Kraj citata ---
Neznam sta ti konkretno odgovorit
Sve novo remenje koja sam imao u zadnjih dvije sezone tj. tri komada su bila 19mmu pocetku
Sa 19mm nakon nekih 200-300 km imam najveci top speed
Negdje između 18.80 i 18.30 je najbolje,nisam jos isao tako daleko da se bas bacim u posao mjerenja i isprobavanja gdje je tocno najbolji,ali zadnji remen koj sam imao sa 18.00mm mi nije radio neke probleme sa oscilacijom,satavio novi i bilo je isto kad je sjeo nakon 200km
Znam da sam na serijalama i slabijim base imao velikih problema bez linearne polutke,pad od 800ok,a sad cu vidjet kad dode ljeto kako ce se ova polutka ponasat po vrucinama sa novim i potrosenim remenom,onda cu moc konkretnije nesto napisat
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju