Tehnički kutak > Garaža

Piaggio Nrg Purejet 50 +40000km

<< < (5/22) > >>

Corector:
Purejet caruje u klasi 50, karbosi se tuse jer MOC usisava sav kisik u radijusu od 50m :headbang: AHTUNG, kad prosirim usis, ima da se karbos vozaci pocnu tusiti :laughing7:

Sprema se scooter attack na ovo zamorce, a ja cu otkriti karte koje su mi jos preostale:

- obavezno staviti podlosku 0.7mm da se pomicna polutka rasiri do kraja
- staviti novu svijecicu i izvrsiti gapovanje, necu dobiti nista, ali ova je vec pocela hrdjati izvana i znazana je da sene vidi oznaka :laughing7:
- staviti getribu +7% tako da nadmudrim nedostatak rezonancije i visokih okretaja

Od ostalih zeza koje se vjerojatno experimentalne, kad je vec na tronu, imam motivacije da mu:
- podignem pritisak i kolicinu ubrizganog goriva
- dodam jos zraka tako da stavim razbuseni TPS na 20mm, ulazna rupa airboxa na 20mm i stavit cu sudjer boba malossi
- mozda ustekam malossi mapu

- premjeriti cu jos jednom ZXR spuhce i usporediti ga sa ZXom, ako ima razlike stavljam...
- mogao bih jos izmjeriti tlak kompresora, pa ako ovaj daje 5 bara, iz steka izbunarit neki koji daje malo vise, recimo 5.5 bara :toothy10:
- moram provjeriti koji tlak goriva uopce imam, jer tolerancija je obicno oko 0.3bara :D

Termo grupu necu dirati, za to ce posluziti jedna masina koja ce se sloziti da purejet 50 daje maksimum. :headbang:

Tags: purejet ima moc, najjeftinije, najizdrzljivije, najbrze,
RADE ME ISPOSTOVAO, Rade pita kolko para da postanem pjurdzetisa, bata Tomi vec postao pjurdzetisa nabavkom cilindra a raspituje se i za glavu, Suhi odlucio dati jos jednu sansu pezi s vecim karbosom, bata Zvonkec rijesio da ce postati pjurdzetisa cim izbunari masinu ispod glavi motora, svi se ceskaju po glavi i nista im nije jasno kako je ludjak odnesao Oskara, bivse pjurdzetise placu

Corector:
Danas stavljena podloska od 0.7mm da pomicna remenica izadje do kraja i dobio sam par kmh :icon_biggrin:

Corector:
Ipak je vanjski brisac na pomicnoj remenici bio los. Zamjenio sam ga s ispravnim od piaggia i bok, odmastio kvacilo i zvono i zacudio se kako se to sjaji kad nema prasine od remena i masnoce :D

Sad cuka u startu ko niti jedna pedesetica :P Poceo tockarati na zadnjem (pedeset kubika cilindar mrale) jer purejet moc sama to trazi :toothy12:

Jos samo gledam da zamjenim filter zraka, ova serijska spuzva je pregusta i imam sporiji odaziv na gas, makar me to je sekira jer ima MOC.

Htio sam ubaciti piaggio oem remen koji je siri pa ispostovat neku extremnu krajnju brzinu, al nemam vise vremena, a ja sam ispunio cilj s purejetom i sve nekako gruntam da si i gileru prebacim na 50ccm  :toothy10:

PS getriba od 7% je u dolasku, a sta ja znam, nju samo ustekam i ostaje tako za trajno :toothy3:

Evo slika podmazanog kvacila i zvona po DRUGI put, i moram priznati da dobro starta s tim.

Ja bih preporucio svima koji ne traze maksimum od kvacila, a imaju problema s preranim hvatanjem ili nedistatkom okretaja u startu, ili sa nelinearnim prijenosom snage, neka si malo podmazu kvacilo, bez zajebancije, i jos nece tresti :toothy9:

Negdje su se izbunarile neke teorije da ce kvacilo klizati i skuter nece moci ostvariti maksimalu, ali pedesetica obara brzinske rekorde i uspostavlja visi nivo.

E da, i navigacija ne radi vec tjedan dana pa mi izostaju brzinske LOGcine :icon_scratch:

Digao sam pritisak ubrizganog goriva za pola bara, zrak nisam dodavao, purejet ima jos vecu MOC :toothy10:
Evo kako u ubrzava sa 100kg vozacem

Evo rezultat kad nisam vozio s jednom rukom

Pitao sam Radeta jel spava mirno i kaze da spava, s 103gpsa.E pa cekaj jos malo da ubacim getribu, i posirim usis, moram doskociti rezonanciji :toothy10:

Imam Nrg powera s dugom granom i to nema moc naspram purejeta. Ide on lijepo, ali isti auspuh na purejetu i karbosu nema slicnosti, jer purejet ima MOC  :toothy10:

PchelaUbica:
Extremno extremno. Svaka cast. Prede kao macka  :notworthy:

dario007:
Granica je tu oko 100gps-a,mislim da neces imati dobiti sa produzenjem getribe,jednostavno nema snage za vise,pogotovo kad muz od 100kg sjedne gore.Volio bi da je drugacije,ali vidim po svome,produzis prijenos i imas malo manje okretaja ili nabire puno duze sa glavom pod volanom.

Ti si mu malo pomogao zaletom niz nadvoznjak.Ja mjerim na istom mjestu,tamo di smo raspirivali racinga i onda znam jesam li dobio ista ili ne...

Problem je sto su cifre koje ja mjerim nebulozne,pa nezz tocnu brojku,ali po brojkama i poziciji remena dobiti ima.Na krajnjoj imam iste okretaje,znaci dobiti mora biti.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju