Tehnički kutak > Garaža

Aprilia SR 70 R Factory

<< < (95/119) > >>

Zacvikani:
Grijanje u ulju ?
Stavlja se normalno samo treba oprezniji biti.

Zigas:
Hvala svima. Ali mislim, da nema brige. Ugradiču SKF oprezno bez brige. Do sada nisam ništa na silu radijo pa neču ni te sjebat.

Zigas:

--- Citat: Corector - 14 Lipanj, 2020, 23:35:09 ---A vidis, u stare purejete su ubacivali NTN Japan. To je 2003 godina. Na ovima od 2005 godine su vec poceli stediti, a generalno su se svi proizvodjaci nakon 2003 godine prebacili na jeftinije dobavljace opcenito svega, od tad je sve krenulo lagano nizbrdo.

--- Kraj citata ---

Ta diagnoza nije točna. Evo moj blok iz 2007. (baš čudno, polovan je isto 2007 i skuter sa istim grafikama, možda samo koji mesec razlike u proizvodnji). NTN japan vozi 3000km na suho i stanje ko iz dučana. Vidi se razlik od Taiwanca.

Stavljam u moj blok, jer su dosjedi sigurno super. Bez grijanja industrijskim fenom nisam uspijo razstavit blok i još je jedan lager ostao u bloku.

Zigas:

--- Citat: dario007 - 15 Lipanj, 2020, 18:45:04 ---Kompliciras si zivot sa SKF poliamidima,ako je nesto van balansa rasipat ce se i keramicki lezaj sta se toga tice.

SKF poliamide sam imao i provrtili su u dosjedima.Koji je tocno krivac bio ne znam,a ugradnja je duplo kompliciranija.
Od tad vozim Koyo Japan i nikad ni jedan nije otisao,ni meni ni drugima kojima sam ugrađivao.

Ti si upozorenje sa lezaja u vidu zvuka imao,tako da nije kavez pukao nenadano i bzvz.

--- Kraj citata ---

Ova radilica i replika, su bili nevjerovatno balansirani. U leru nisi osjetijo, ni jedne minimalne vibracije. Prije na starom bloku se kad sam prešao iz 50 na 70 sport jako osjetilo, da je nemirniji na leru.

Baš nevjerovatno kako mirno je radilo, do razpada lagera.

Zigas:

--- Citat: Zacvikani - 15 Lipanj, 2020, 20:57:21 ---Grijanje u ulju ?
Stavlja se normalno samo treba oprezniji biti.

--- Kraj citata ---

... i radilica za par sata u frižider i mora kliknut skupa. Onda sve skupa radilicu i lagere u frižider, opet par sata i blokove jedan po jedan u šporget na 150-200 za pola sata i isto mora na klik. I na kraju sa plastičnim čekičem rahlo balansirat, da se lagano vrti.

To bi trebalo biti to. I točno ču premjerit prije slaganje kolko duboku trebam stavi semeringe na kraju.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju