Tehnički kutak > Garaža

Aprilia SR 70 R Factory

<< < (69/119) > >>

Corector:
To je to Ziga, jedino ne volim TOP kajlu jer dize temperaturu masine, al dobro.

Dobro si se snasao sa dizanjem tlaka na autu, varijacija ima milijun, sta mislis kako se ja snadjem u sred sume kad treva podesiti smjesu, na purejetu sve mozes DIY :D

Corector:
Evo ga. Kad sam puhao jedva sam uspio progurati ulje, a feder je jako jako mekan. Sa kompresorom radi bez problema.

Ne vidim nista problematicno osim da se tvoj zacepio, nesto je moralo upasti jer je razmak izmedju kuglice i unutrasnje stjenke 0.33mm.

Zigas:
Da. I ta na novom bloku radi tako. I sam carb spray je dovoljno jak da ga odtvori. Na starom bloku sa carb spreyem nisam uspijo. Kad sam ga sa kompresorom propuhao, radi skoro bez upora. 100% je taj dio kod mene bijo problem. Još čekam taj nov, da vidim kak radi i starog ču nekog dana vadit, da vidim šta se desilo.

Zigas:
Skoro sam završijo sa štelom smjese. I replika je prodisala. Najprije sam smanjijo smjesu na original bez Polini čašice. Skuter ide gladko i mrvicu bolje od 50ccm i jedva zavrti do 8500 na ubrzavanju 7900rpm. U medjuvremenu sam nešto pokušavao sa različitim svječicama, jer sam sumljao, da je problem u smjesi. Imam pripremljenih par federa i par šejbica i idem u lagano dizanje smjese. Da nebi radijo na pamet, jer ne mogu izmjerit pritisak, izmjerim koliko trebam za različite napora, da uguram regulator u Polini čašicu bez oringa, da nema dodatan upor. Stavim na vagu, Polini čašicu feder i regulator, resetujem na 0 i pritiskam, dok regulator ne sjedne. Na sportu sam imao oko 600g (original Polini feder ima preko 3000g). Idem sada sa jednim mekšim federom, koji imam i izmjerim 300g. Složim. Ide skoro isto ko prije. Stavim opet od sporta feder, koji treba 600g. Ide bolje ubrzava 8200 i malo lakše se zavrti do 8500rpm ali se muči. Zanimivo mi je to da 2 puta ne starta jednako. Nekad puca od snage nekad jedva proguta preko 6000rpm i onda izpuca. Probam i iz TPS izvadim pregradu. Dobije jak guboki zvuk i dobijem odziv na gas ali to još uvjek nije OK. Vratim natrag. Kažem si idem sad u pojčanje smjese iznad sporta. I stavim jednu tanku šajbicu pod feder u Polini čašicu izmjerim odpor na vagi i ima oko 1000g. Sklopim. E sad je več bolje ubrzava skoro na 8500 rpm i izvrti se skoro do 9000rpm. Vadim svječicu, da vidim boju (nova ZMR7AP) koje je presvijetla i za foru ubacim neku staru CPR8E i radi u leru puno bolje a u vožnji skoro jednako. To sam pokušao, jer prije je išao u okretaje bez pucanja samo sa ZMR7AP. Pa da vidim šta se desi ako još pojačam pritisak. Ubacim još jednu šajbicu i izmjerim 1300g. E sada je to brutalno prodisalo. Sada več ubrzava na 8500rpm i lagano ide do 9000. Vratim opet ZMR7AP i opet radi slabije u leru nego sa CPR8E i zbog toga je vračam. Tu sam sada stao. Sa podešenim prenosom od sporta ide sada bolje od sporta. Osjetim, da trebam start 500 do 1000 rpm više, oko 6000 rpm i ubrzavanje isto 500 do 1000 više, oko 9100 ču najprije hvatat. Tek onda, kad vidim kako če se izvrtit, ču pokušat još dignut pritisak.

Sada pitanje. Zašto mi bolje radi sada sa CPR8E a prije samo sa ZMR7AP. Koju se koristi na MHR Replici i karbu? Vjerovatno sada trebam hladniju svječicu 8 il čak 9 po NGK-ju?

Još jedno pitanje za one koji su imali i sporta i MHR replicu, koliko jaču smjesu su imali na Replici ili broj dize prije i poslije.

aragonY:
9 svjećka bi na karbosu išla s tim setupom.
A što se tiče propucavanja pa toplija svjećica uvijek bolje podnosi neravnotežu u štelungu smjese od hladnije svjećice pa nije ni čudo što je s njom radio bolje dok nisi pogodio smjesu..
Ja licno sam pokvario par devetki na svom skutu kad sam tek pocinjao sa stelom jer sam imao problema sa preljevanjem fergazera. Nakon dvije devetke stavio sam bosnu super fe75 sto je ekvivalentno ngk 6 ili 7 i skuter radio najnormalnije, mozes ga zaljevati koliko hoces svjecka ne crkava jer je toliko topla da se uzari i sagorijeva gorivo bez da baca iskru pa ju je samim tim nemoguce zaliti gorivom do te mjere da crkne.

Btw vidim fino napredujes, svaka cast. Kad vec Pero nece da eksperimentira nek si ti uveo malo noviteta na forum   ;D

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju