Tehnički kutak > Garaža

Aprilia SR 70 R Factory

<< < (60/119) > >>

Corector:
Onda se postavlja pitanje zasto je na karburatorima isti sistem?

A karb je prije V usisa, i ima samo podtlak.
Na jednom sam karbu izvadio nepovratni ventil i nista se nije dogodilo.
Netko mi je rekao da je to zbog toga sto bi ulje nakapalo, iako je u onom crijevu nakon uljne. Jasno je da kapa priie uljne, a ispada da ce nakapati nakon duzeg vremena i iza. To nisam testirao na duzi period, zapravo cak i jesam ali jisam bio svjestan, a sigurno bi uocio lokvu ulja, koje nije bilo. Hm hm

matija84m:
Na piaggiu nista ne curi na malo crevo i taj pipak sa kuglicom nije potreban iako ga neki karbovi imaju. Neki karbovi pak imaju obicni protocni pipak i nista se ne dogada :dontknow:
Tako da i na puri moze bit obicni protocni pipak. Pritisak ulja je puno veci od primarne kompresije i tu nebi trebalo bit sukoba.

Corector:
Jbg ovakvi slucajevi su iznimka pa je tesko istraziti zasto bi se to desilo. A ako je stalno okupano u ulju, i ako je cisto, tu ne postoji sansa da zacvika jer unutra je opruga i kuglica, a s vremenom opruga moze samo oslabiti sto pridonosi jos laksem protoku.
Na karbu sam probao i radi bez tog sistema, na PJ nisam jer nisam nikada imao potrebu da to diram.

Zigas:
Baš me zanima šta se meni desilo. Kad bude blok dole, ču ga otvorit, da vidim, gde je kvar. Idem sada sve polako, ne žuri mi se i sve ču pretestirat. Izpraznit ču ulnji tank, očistit ga, prečekirat ili zamjenit cjevi. I kad sve sklopim, ne palim, dok preko bušilice na uljnoj ne vidim, da ulje curi u blok. 8)

Zigas:
Nemem puno vremena ali ipak ga pronašao malo. Zamjenio gume na felgama i zmontirao prednju na skuter. Raztavio sam i obadva air kompresora i iz obadveh sestavijo najbolju varijantu. Na kompresoru od novog bloka, je bijo klop malo iztrošen, karika skoro ništa potrošena i u samom kučištu isto se vidjeli tragovi trošenja. U mom je bilo sve OK isto karika skoro ništa zazora ali bila ona bolcna koja ide kroz rolicu potrošena na mjestima, kde su one dvije podloške. Sada sam sklopijo moje kučiste, moj klip, sa novog uzeo bolcnu i rolicu. Na kraju sam izgubijo dvije podloške od mog kompresora :icon_scratch:, tako, da sada nemam jednog kompletnog za rezervu. Moram negde nabavit ako se uopče dobije. Bilo bi dobro i drugu bolcnu  :icon_scratch:

Prvi klip je sa novog air kompresora, drugi sa mog.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju