Tehnički kutak > Garaža

Aprilia SR 70 R Factory

<< < (52/119) > >>

Zigas:
Od kad sam imao 70ccm bila našpanana 4-5 mm u plus.

Zigas:
Evo potvrde, da je do toga došlo zbog zaštopanog mesing pipca oz. nepovratnog voda u njemu. U ovom skuteru, se koristilo od prvog dana Castrol Power1 Racing (ex TTS). Zašto se začepilo nemam pojma.

Prije sam zmontirao sve nazad. Odzracijo uljnu i sa bušilicom poterao ulje, da je procurilo pored air kompresora. Trebala je 1-2 mimute i več sam mislijo, da ne radi. Upalijo je prvim pokušajem ali malo dužim verglanjem, jer sam 3x pustijo odradit benzinsku pumpu.

Rezultat. Sada se još jače čuje, da nešto ne valja. A radilica tvrda ko kamen. Moram skinut termogrupu i vidjet šta je tamo i kakav je igličasti. Ali sam skoro 100% da su lageri otišli...

Slike gde se vidi, da sada ide ulje u karter i kolko je našponana uljna.

Corector:
Zvuci kao da je protukao iglicasti lezaj ili bolcna. Nista, vidi, i mislim da je najbolje naci cijeli blok, jer ovo vise ne bi smio dozivjeti.

Zigas:

--- Citat: Corector - 09 Veljača, 2020, 18:26:03 ---Zvuci kao da je protukao iglicasti lezaj ili bolcna. Nista, vidi, i mislim da je najbolje naci cijeli blok, jer ovo vise ne bi smio dozivjeti.

--- Kraj citata ---

Imaš kojeg u šteku :icon_scratch:

Več tražim, kod nas je slabo.

Sada pitanje?

1. Nov blok.

2. Novi ležaji, semeringi i vodena (kad je več razkopano)

3. Nova radilica (malo sanjam o https://www.scooter-attack.com/crankshaft-malossi-rhq-m5312331-39.html), novi ležaji, semeringi i vodena

4. BB projekt, (samo mi je žao svih skoro novih djelova za 50ku)

matija84m:
Provjeri kakva je termogrupa.
Sad ti je prilika slozit replicu pa te mozda i to zadovolji.

A za bb nejbolje uzet onda drugi skut pa slagat, a ovaj ostavis takav kakav je.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju