Tehnički kutak > Garaža
Aprilia SR 70 R Factory
Zigas:
Smo da javim, da za sada nista ne diram, jer radi sve za 10/10. Za viked sam SR-ku pokušao mal tretirat ali okretaji na ubrzavanju ne popuštaju ni u jednom slučaju. Start isto ne popušta. Jako sam dobro pogodio sve. Malo sam se poigrao samo sa ovjesom. Sve sam 100 puta premjerio i na kraju omekšao zadnji kraj, jer je to jedino šta mogu, da sinhroniziram prednji i zadnji kraj. Pregledao sam na Youtube nekih 30 videa kako to radi Dave Moss. Idealno bi ga pogodio, da bi prednji kraj spustio za 10mm i ulje iz SAE 15w promjenio za SAE 20w. S tim bi dobio malo više težine na prednji kraj a zadnji bi opet sinhronizirao na to. Evo opet se pronašlo nešto za radit.
Zigas:
Evo godišnji odmor zavrsijo. Več prije sam primjetio, da se nešto čuje, kao da nešto cvili u leru. Provjerijo sam sve oko radilice trvrda ko kamen nema lufta, promjenijo sam oba dva zupčanika na radilici in na vodeno/ulnoj strani sa novima. Kad okrečem radilicu sa rukom nista ne cvili. Razkopao polutke podmazao igličaste na polutkama gde ide na primar. Vrtim rukom nista ne cvili. Najviše mi se čini da dolazi sa strane magneta. I Corector imao nekad iste probleme. Razkopam na strani megneta, skinem magnet, niste ne ne vidi tragova, da brusi. Vrtim na ruku, radilica isto tvrda ko kamen i nište ne cvili. Malo ce samo čuje remen malossi kevlar na drugoj strani. Kažem si OK, to je to. Promjenom remen za Piaggio original upalim isto nešto cvili. Kad dam gas ništa se ne čuje više.
Skuter inače ide ko raketa, samo mi to smeta.
Što sam primjetjo sa piaggio remenom 810x18,4 sada malo potrošen. Sa istim rolicama ko prije sa kevlarom izgubio sam strat, a kuplunga hvata 500rpm više. Na ubrzavanju vrti 700 rpm manje ko sa kevlarom, putna sa istim okretjima veča za 5-7 kmh a krajnu niam pokušavao.
I evo linka što mi cvili. Kad sam snimijo, došao Murphy i puno menje je cvililo ko prije, ali se ipak čuje.
Zigas:
I stanje zupčanika, skoro ko novo. I magnet isto. A još uvjek najviše sumljam njega za cviljenje.
Corector:
Ne cujem na mobu jel cvili.amagnet ti bude jako blizi jezgre namktaja pa cviljuka al to ti je nisata. I to se cuje kad ga rukom kkreces onako bas jako, a kad ga skines onda nista. Poslusat cu na pravim zvucnicima ne cujem dobro sad vrti mi ss disko francuz
Zigas:
--- Citat: Corector - 06 Kolovoz, 2019, 23:08:01 ---Ne cujem na mobu jel cvili.amagnet ti bude jako blizi jezgre namktaja pa cviljuka al to ti je nisata. I to se cuje kad ga rukom kkreces onako bas jako, a kad ga skines onda nista. Poslusat cu na pravim zvucnicima ne cujem dobro sad vrti mi ss disko francuz
--- Kraj citata ---
Ne, kad ga rukom okrečem nista se ne čuje. To mi je čudno. Moram još skinut auspuh, jer na dvih djelih dotiče ramu.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju