Tehnički kutak > Garaža

Aprilia SR 70 R Factory

<< < (30/119) > >>

Zigas:
Danas uštelan prijenos do 98%. Po Daxovom savjetu maknuo sam šajbicu sa bolcne, zadržao 7g valjcne koje sad drže okretaje 100 rpm niže, ko sa šajbicom na bolcni, na ubrzavanju 8850 rpm, oko 70 km/h ide do 9000 rpm i drži do nekih 90 km/h onda polako ide do 9500 rpm a tu je brzina 111km/h. Sat laže nekih 3-4 km/h. 111km/h nije prava brzina, jer je testirano rahlo nizbrdo, da sam vidijo sta se dešava sa okretajima. Prava bi bila negde 95-98 gps. Start sam poštelao sa jačim federima kvačila (zeleni za FLY), koji hvataju 1000 rpm kasnije, kad je ugrijan. Kad je hladan ni ne primjetim nešto posebno, jer je i prije bilo brutalno dobro. Sada sem jako sretan i sa štartom, kad je ugrijan na asfaltu skoro digne sprednji kotač, a na makadamu vrti u prazno od početka.

Za 99% uštelan prijenos trebam mrvicu teže valjcne, oko 7,2g i to je to.  :icon_thumright:

Corector:
Ziga majstore!!!! Za skuter bez rezonancije ovo je VRH!!!
Ako te ista bude jebalo, samo se javi ja cu ti sve sponzororat, osiguran si!! Purejet nece izumrijeti kao karbos :D

Cuvaj SRku uskoro dolazim na djir, moram tripnut i do Slovenije, makar vec jesam par puta sa skuterom ali do Cateza najdalje!

To je kao da imas 2 osobe, ili auto u safe modu kojo ima turbinu naspram karbosa s rezonkama.

Zigas:
Završijo setup. Zasada :icon_thumright: Imam jak start i krajnu brzinu....

Skuter: Aprilia SR50R Factory PureJet 2007
Cilindar: Malossi sport 70ccm PJ
Radilica: Piaggio stock, lezajevi fabricki original
Auspuh: LeoVince ZX crome duga grana sa ZXR denferom
Sistem direktnog ubrizgavanja goriva: PureJet + Malossi TC ECU 2.8.0., polini čašica mekši feder
Filter vazduha: Mali air box odtvoren 28 lulica u L, pregreda potpuno odtvorena, Malossi spužva
Usis: Malossi VL reed, TPS fi 20, ported
Svećica: NGK ZMR7AP, NGK CR10EK
Kvačilo: Malossi fly
Zvono: Malossi
Torque drive: Piaggio 134, pomična Ditech linearna 130
Centralni feder kvačila: Malossi ljubičasta + Torsion control
Federi kvačila: Malossi zeleni (start na 5000 o/min)
Varijator: Malossi MHR team
Rolnice: malossi 7,2 g ubrzavanje na 8700 rpm
Remen: Malossi kevlar za OR
Primar/Sekundar: produžen primar 7% od ZIP-a
Gume: Sava MC 29 SPORTY, napred 130/60/13 nazad 140/60/13
Kočnice: S6 280 mm od Aeroksa s homemede adapterom, Polini Plave pločice, zada 190 mm disk, EBC pločice

Zigas:
Ništa ne diram, samo vozim se. Sve radi za 10/10. Prošao tehnični sa Corectorovom blokadom i ledicama.  ;D

Samo mi je rekao. "Dobro si ti to zablokirao"

Corector:
I ja sam jucer zablokirao Elystara, danas je na redu runner :D

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju