Tehnički kutak > Garaža
Vjecni skuter - PureJet
matija84m:
Cink ostaje u jako tankom sloju i nebi trebao zastopat rezo spuh.
Bitno da ga majstor koji tamo radi dobro ocjedi. Odnosno da istoci sav cink iz auspuha. A to je moguce ako ga veze iza na zavijutak a grana je dole i tako se sve ocjedi i nece zastopat nista :nono:
luna500rr:
Moji u firmi pocinčavaju konstrukcije u adria cinka, rupe od 4-5mm se najurednije začepe cinkom, na mjestima ako je slabije očišćena konstrukcija se nakupi nesto ala špene kod varenja elektrodom...a u auspuhu bi ti osta lip bazenčić 100% nema sanse da bi to naši iscjedili kako treba...
Mrale uzmi si cink sprej i deri najbolje :headbang:
Ja sam na lunasakiju imao kromiran auspuh, bio je gadan i sve al je bio izdržljiv ajme...nit si ga mogao ogrebati niti je hrđao, stim da je ovaj prije za kromiranje dao 200 ili 400 kuna sta nije ni malo baš...
Corector:
Dao sam pocincat cijevi, i zacepile su se neke rupice od 4mm, a neke su dobro ispale, makar se kuzi da je smanjen promjer. Inace zastita je vrhunska, koristim je na kavezu prikolice i neki dijelovi namjerno tijesno idu i struzu jedan od drugi, i nikakvih ostecenja nema.
Rekao mi je Tomi da postoji elektro cincanje, izvana se na vruc auspuh navuce sloj cinka pod nabojem. Ali to je slabija zastita od uranjanja, makar bi i to probao.
Lako je pospricat auspuh, al neda mi se smirglat i kefat.
matija84m:
Ako je kromiranje 200kuna onda to nije skupo.
Ipak je to dobro rijesenje za zastitu. I dobro izgleda na kraju.
matija84m:
A kad bi se napravila neka homemade blinda. Da se ulaz i izlaz blindiraju i tada bi spuh mogo na uranjanje a cink nebi uso u auspuh :headbang:
Trebalo bi se malo poigrat i dalo bi se rijesit sigurno.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju