Tehnički kutak > Garaža
Vjecni skuter - PureJet
Corector:
U najavi su neka teska i extremna vremena, pa reko da doprinesem covjecanstvu.
Odmah cu TAGove stavit:
Purejet majka, purejet najbolji, purejet vjecan, s purejetom u najvece krize ako treba lako, sve ostalo sukaci.
S obzirom da se nisam nikako nogao suzdrzat i izmjerit najnizu potrosnju, danas sam odlucio extremno kulirat, na vec extreman chill, pa sam iskoristio priliku da se vozim lagano, kao 4T 50ccm skuter. Svasta nesto sam vidio, mnogo detalja.
Statistika je slijedeca, napravio sam 100.3km u 2 dana. Od toga je nekih 40km u dvoje! Dakle to mi je popilo jedno dec dva vise, tko zna. Nekih 50km je ciste gradske voznje sa semaforima, a ostatalih 50km je laganica prema Luckom, Horvatima,Kupineckom Kraljevcu, i nazad.
Inace mi uzme prvu crtu goriva sa skale nakon nekih 63km, a sada sam dogurao do 99, 100km taman. Brutalna razlika se osjeti samo na pokazivacu.
Uglavnom, PureJet 50 s ZX auspuhom trosi 2l, a sigurno ide i ispod na 100km. I to je cak i prihvatljiv tempo, jer se nerijetki tako i voze. Kad se malo pametnije vozi, nekih 2.5 do 2.7l je tu. A kad ye vozilo apsolutno divljacki, nemres prec 3.1, 3.2l nikada!!!
Da se ovaj agregat stavi na neko lagano prkno od skutera, i da ga vozi laksi vozac, to ide blizu 1.5l na 100km.
SCANIA R500:
... Moram nabaviti pure jet :toothy10:
zvonkec92:
Jesi iskalkulirao kolko sat laze? Npr meni rally laze za 10-15 i na predenih 100km po satu sam zapravo preso 85-90km pravih pa da bi mjerenje bilo tocno valjalo bi to GPSom odmjerit u jednom danu u jednoj voznji cisto da racunica bude 200% tocna ;D
matija84m:
--- Citat: SCANIA R500 - 05 Kolovoz, 2021, 22:26:51 ---... Moram nabaviti pure jet :toothy10:
--- Kraj citata ---
Nije to za tebe. Ti bi ga ostvil negde na moru i otisal doma bez skutera :dajmenemojj:
SCANIA R500:
--- Citat: matija84m - 06 Kolovoz, 2021, 10:50:18 ---
--- Citat: SCANIA R500 - 05 Kolovoz, 2021, 22:26:51 ---... Moram nabaviti pure jet :toothy10:
--- Kraj citata ---
Nije to za tebe. Ti bi ga ostvil negde na moru i otisal doma bez skutera :dajmenemojj:
--- Kraj citata ---
mrale... Alkohol je vrag
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju