Tehnički kutak > Tuning skutera

Setup aerox!

<< < (2/7) > >>

kmet ljubo:
Been there done that...

Imas dvije solucije posto vidim da ne zelis stavljat kit i trosit prevelike pare na upgrade.

1. Kupi rabljeni sportski auspuh, ima ih po 300kn u solidnom stanju, nesto tipa Leo Vince ZX, Giannelli Rekord, Yasuni Z/R, Hebo performer....uglavnom nesto za serijalu/base kit. Puknut lakse rolice, nesto tipa 4+ grama, iza na kvacilo zuti malossi centralni (moze i neki drugi tvrdi od serijskog) jer je tvrdi od bijelog i drzi polutku kolko tolko izvan rupe zbog nelinearnih kanala. Na kvacilo takoder tvrde federe, nesto oko 3500-4000 okretaja, sve preko tog ce bezveze kurit slabo minarelli kvacilo,a efekt toga ce biti proklizavanje. Ako ti je stariji model aeroxa, trebo bi imat Dellorto 12 s glavnom diznom 86, ler 34 i fi airboxa 18mm. Za svaki slucaj otvori fergazer da vidis sta je tocno unutra. Stavi jos u airbox malosssi red sponge jer ne kosta puno, a opet masina dobiva nesto vise zraka sto je za tak veliku diznu i sportski spuh optimalno. Nemoj kupovat nikakvo remenje tipa Bando, Dayco, TOP, malossi ili neke koji nisu namjenjeni za minarelli nego kupi ili original yamaha ili Polini obicni zamjenski remen, oba remena traju 10 000km bez da konci pocnu virit ili da se znacajno stanje. A ove bajke da s duzim remenom dobis nesto znacajno prekrizi odma.

2. Ostavi stage 2 spuh jer je ok, nesto slabiji od sportskog ali opet ok. Polini variomat kupis i s njim dobis federe za kvacilo, a ako uzmes onaj bogatiji paket dobis i centralni i remen i evo slider koji i mozes i ne moras stavit. Skuplji paket je bolji jer dobis prakticki sve, ali to sam moras vidjet kolko para mislis dat.

Ja bi uzeo prvu variantu u obzir, ali ka sto sam reko, sve ovisi o tebi i kolko para mislis dat na to.

Bore Ši:
ja mislim da je kolega dao dobre prijedloge za niskobuđetni tuning

skky:
Hvala na savjetu, gledao sam malo danas po netu i ovaj vario mi je zapeo za oko https://www.frcomoto.si/hr/menjac-minarelli-horizontal/6385-vario-set-top-performances-tpr-gp-minarelli-horizontal-aerox-f15f12bwsnitro.html
dobije se i remen uz njega!
Sad gledam da polini dolazi sa rolicama 16x13 6,9grama pa me zanima dali nisu to malo preteške rolice za aerox pošto ja sad imam 5,5 g!?

kmet ljubo:
Svejedno dal uzmes polini ili gpr, s oba ces osjetit razliku. Dal ce biti pretesko ne znam jer ovisi o puno faktora. Mislim da je optimalna gramaza za serijalu oko 6 grama, ali treba probat i vidit. To ti nije sve plug&play jer oni pakiraju uvijek iste rolice, a sad da li ti vozis kit, sportski auspuh, serijalu il nesto trece njih ne interesira. Okvirno da ti kazem, ja neki dan uzo polini variomat i namontiro ga na skuter sa 70 kubika cilindrom i sportskim spuhom i tih 6,9 grama je onako ipak malo pretesko, skuter super ide ali da bi to bilo optimalno trebaju ipak malo lakse rolice.

skky:
Za ovaj top gpr ne piše kolika je gramaža rolica, ja sam uz rms vario dobio rolice 6,5 i bile su preteške, jednostavno u brdo nije mogao razviti okretaje pa sam ih zamjenio sa 5,5 ali rms vario je jako loš, nije ni cudo što ne dođe više od 200 kn u auto kreši!

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju