Ostalo > Razne offtopic teme :)
Scooter-Attack, DHL, i ostali
gavranpero:
Pitanje. Da li ti naplaćuju i koliko carinski pregled ? Mene su prošla dva puta oderali sa po 9KM po paketu.
Lezz22:
U hrvatsku ide i dalje normalno sve
Gilera_50:
--- Citat: gavranpero - 13 Travanj, 2020, 00:10:03 ---Pitanje. Da li ti naplaćuju i koliko carinski pregled ? Mene su prošla dva puta oderali sa po 9KM po paketu.
--- Kraj citata ---
Prvi put je da ovo narucujem, ali raspitao sam se. Carinski pregled ti naplaćuju 3.5KM ako je pismo u pitanju, a 9KM ako je paket. A oko carinjenja si vjerojatno u toku, do 300KM si oslobođen carine.
Poslano sa mog WAS-LX1 koristeći Tapatalk
gavranpero:
Da, znam. Bzvz je što čim vide DHL, odmah 9KM, iako vrijednost nije ni blizu 300KM. Iz Kine pakete ne naplaćuju, osim ako nisu ekstremno veliki.
--- Citat: Lezz22 - 13 Travanj, 2020, 00:11:29 ---U hrvatsku ide i dalje normalno sve
--- Kraj citata ---
Takodje ScooterAttack ?
Gilera_50:
--- Citat: gavranpero - 13 Travanj, 2020, 00:19:17 ---Da, znam. Bzvz je što čim vide DHL, odmah 9KM, iako vrijednost nije ni blizu 300KM. Iz Kine pakete ne naplaćuju, osim ako nisu ekstremno veliki.
--- Kraj citata ---
Ali opet nekad to prođe i bez otvaranja, kakva im je volja izgleda. Ako posumnjaju u vrijednost paketa onda ga otvaraju.
Poslano sa mog WAS-LX1 koristeći Tapatalk
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju