prije ne punih 7 dana pored svoje x8mice kupim ja ponovo apriliu scarabeo rotax, imao jednu stanje bilo novo i jako mi zanimljiva bila ali je zamijenim za x8 i dodam kesa, listam jednu noc oglasnik i nadjem slicnu toj 125cc tek reganu povoljno..pokupim rodjaka odma ujutro i 450km spicim po nju, rodjak mi vracao auto kuci a ja sa apriliom picio ispred njega, na pola puta sam skontao da kapa ulje negdje ali nisam uspio ustanoviti jer ni obicnog sarafcigera nisam imao, krenuo voziti dalje i 5-10km nakon tog pali se lampica, u nedodjiji u po šume, parkiraj , u auto nece da stane nema teorije, ostavi ga na cesti u pola sume idi 30km s autom do prve benzinske kupiti bilo koje ulje, vracaj se , napravi pomoci privjeska od kljuca sarafciger i skini oklope, po belaju ni noža kod sebe i lijevak pravi od fante sokate ali dno skali upaljacem da mozes sipati ulje.. nasuo ja ulje upali skuter i gasss, bez stajanja jos 180km presao skoro full gas.. odvucem kolegi i ustanovi da je bas sa skuterom neko cackao i ustimao ga i usminkao ga da se samo proda, rastavi masinu i u qrcu i cilindar i klip i karike i radilica.. hajd rotax u qrac.. e pitanje za mnoge strucnjake na forumu, nasao sam masinu 500cc od scarabea ali bez elektronike sa instalacijom i felgom i spuhom ma svimee, samo nema elektronike.. odluka je pala da pored x8 ostavim i hantragu od aprilie ali da stavim masinu 300 400 500 cc i zanima me ova 500cc koja je 100 % ispravna i moze li se probati postaviti na moju elektroniku.. ako nece ici koju masinu da trazim a da moze stati felga 16 coli .. pucajte savjete a kad se ustanovi i uzme kakva jaca masina bit ce slike projekta ..