Tehnički kutak > Garaža

Piaggio Zip 70 LC by ditek

<< < (11/28) > >>

ditek:
nešto mi je splasnula volja za neke buduće planove :dontknow:

iako, kao zip se nebude više kopo i budžio, a SR-ku trenutno ubijam od budženja  ;D cilindar je po 3. put na stolu pod biaxom, a glava po 2. put na spuštanju kod tokara haha

.. jbg, oduvijek mi je želja bila imat BB, i složit tako neki setup 70 jedna karika, 11000+ okretaja, 19/21 karb.. sad kad sam ga složio i izvozio se, uz to i vidio da može trajat i ne trošit puno, ciljeve sam ostvario i mogu umrijet sretan  ;D sve dalje od toga bi bilo neko forsiranje, bacanje para i izazivanje (ne)sreće..

a ko zna, možda me neš opizdi pa na ljeto složim neki MEGA 70 setup  :toothy12: mislim da dario jedino može utjecat na mene, ako me ispreskače s tim racingom ko veverica grane možda me potakne..  :drunken_smilie:

Eventualno skraćivanje grane dolazi u obzir, neki brzinski proračun kaže da sa rezanjem 2.7cm sa grane dobijem 500 okretaja više  :dontknow: možda i isprobam na proljeće, lako je to odradit na pinascu jer ima flanđu,  a nosač je i tako fuš prerada by LeoVince pa ga lako malo razbušim da sjedne lijepo.
Ugl ako budu radovi, prije će se izmjerit/snimit ubrzanje pa usporedit onda prije/poslije rezanja

dario007:
Znas da uvijek ima mjesta za budzenje,samo je pitanje koliko volje imas...
Pricali smo i preko whatsuppa,ostaje kracenje grane,kracenje centralnog dijela(koji bi suzio powerband auspuha) i obmotavanje termo trakom do pola prvog konusa kako bi dignuo temp ispusnih plinova.Sa svim tim preradama auspuh radi vislje,samo je pitanje kako bi se to u praksi odrazilo na rad.

Najbolja opcija je prepiliti sve spojeve pa na svakom dijelu skratiti malo.Tu se najvise dobije a najmanje nasteti radu auspuha,samo je to i najteza opcija.
Ipak je duzina auspuha ta koja najvise utjece koliko ce visoko raditi.Sto kraci to vislje radi.

Da bi tebe ispreskakao,treba dobro zasukati rukave...zip nije za zajebanciju a to znaju svi koji su probali ili vidjeli kako ide.
Ja bi rekao da si blize 12 nego 11soma s okretajima.

ditek:
to ti kažem, nešto volje ponestaje  ;D pogotovo u ovoj fazi kad su već svi djelovi gore.. nikad mi se nije dalo zaje** sa "glupostima i detaljima tipa rolica 0.5g gore-dolje i štelanjima u finesu, uvjek sam za opciju nečeg konkretnijeg tipa spuha, termogrupe ili većeg karba, kojeg više manje natakneš i motor ide bolje

rezanje spuha dolazi u obzir jedino na grani, bit će neprimjetno, odradi se za 10min i lako se vratit na staro.. Termo traka nije loša ideja, tipa ako povećam temperaturu za 10% sa 300 na 330C dižem se za nekih 300-400 okretaja. tako da kombinacijom rezanja grane 1.5cm (+330okr)+omatanja termo trakom dobivam nekih 700 okretaja gore što bi mi super došlo  :)

dario007:
Kad bi u praksi bilo 700+ okretaja,to bi bilo strava.To ove nase skatulje od auspuha dize brutalno.
Ja sam s onim leovincetom dobio 500+ okretaja u praksi sa 4.5cm skracenjem a tako mi je i kalkulator pokazivao.
To mi je bilo lako za vidjeti jer je spuh imao onaj takozvani zid u okretajima,prije skracenja na 9750 okretaja a kasnije na 10250 okretaja.

Kompa doci ce tebe volja,samo cekaj da sezona dode i da se malo duze ne vozis... :toothy10:

Ja sam sa sportom dosao do faze da nejde dalje iz toga,cilindar turpijan,jak spuh,sve do finese postelano a jos mi to nije bilo to.Onda je dosla replica koju je trebalo brutalno turpijati i stavljati drugi klip pa je kroz dogovor s dacerovsom bilo da on preuzme replicu a ja da uzmem sport pro ili racing.Na kraju sam izabrao racinga,tako da je nebo granica i stavljam gore sta ocu.Dobra stvar je sto je momentniji i od replice i od sporta,tako da za pocetak s slabijim auspuhom moze raditi korektno...

Sa sportom sam se nastelao i naturpijao na dnevnoj bazi a da sam stavio sport pro mk2 naprimjer,isto to bi dobio za dva dana stelanja,cak i jace od toga...

ditek:
Op op, taman kad sam reko da ne diram zipa više evo ipak sam moro nekaj čačkat  ;D

Držim cilindar u rukama i mislim si.. kaj ja tu još da napravim.. i bam ispoliram ispušni kanal  :toothy12:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju