Ostalo > Razne offtopic teme :)

Auto radio za ozvucenje vikendice

(1/9) > >>

Nikola46:
Trebam malu pomoc?

Uzeo bi autoradio sa 4 zvucnika(4x50) i ugradio ih u vikendicu.
Ovaj radio kosta 169kn, jel to cemu!?
SNR : 65 DB 🔊
Frekvencija : 20 Hz - 20 KHz
Izlaz : Audio izlaz
Kontrola tona : bass(100 Hz),Treble(100 Hz)
Amplifikator snage
- Impedancija jakog zvučnika : 4-8 Ohma
- Maksimalna izlazna snaga : 4 x 50 W

Da li ce to bit dovoljno jako ozvucenje?
Kakve zvucnike uzet?
Koliko jak adapter trebam za prebacivanje struje sa 220V na 12V?

balki:
Uzmi neke 4 zvucne kutije po stotinjak W i ispravljac 12~14V koji moze dat 10~15A i prije radija ubaci kondic cim veci.
Ak nadjes dobre kutije moglo bi se ok cuti za tulume :headbang:

Nikola46:
Ja bi uzeo 4 obicna zvucnika za auto, nesto ovako

http://autosound.hr/hr_HR/web-shop/auto-zvucnici/13x13-cm/kenwood-kfc-e1365

balki:
Mozes i tak al ih obavezno stavi u kutije od bar desetak litara i pazi na +/- jer ak neke spojis dobro a neke u protufazu necuje se dobro i nema basa.

Tomi_ZG:

--- Citat: Nikola46 - 05 Lipanj, 2017, 22:24:07 ---Ovaj radio kosta 169kn, jel to cemu!?

--- Kraj citata ---
Gle realno radio od 170kn je smeće,to je jako malo novaca za takvu stvar,ni oni od 500kn nisu nekaj,a kamoli ovo

--- Citat: Nikola46 - 05 Lipanj, 2017, 22:24:07 ---- Maksimalna izlazna snaga : 4 x 50 W

--- Kraj citata ---
Ovo ti je potpuno nebitno,jer je nazivna(rms) snaga tog radija možda 4 X 10W,puno sam i rekao,čak i vrhunski autoradio uređaji po par tisuća kuna imaju plafon 4 X 20W jer se u njih ugrađuju takvi izlazni tranzistori koji ne mogu isporučit više snage od toga,ove razne muzičke snage 4 X 50W i sl. su samo marketinški trik za naivne ljude,koje nemaju veze sa stvarnošću

--- Citat: Nikola46 - 05 Lipanj, 2017, 22:24:07 ---Da li ce to bit dovoljno jako ozvucenje?

--- Kraj citata ---
Definiraj jako?
Za normalno slušanje će bit dobro,za glasno ne

Mislim da ti je to sve samo komplikacija,uzmi nekaj bilo kaj kaj ide u 220V i prst u uho,pošto je za vikendicu kvaliteta zvuka nije ni bitna pretpostavljam,a da i je to jako puno košta,tak da ti je za iste novce koliko će koštat radio,zvučnici i ispravljač bolje uzet neku polovnu liniju plastičnjaru

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju