Pitanje za milju evra je, kaj si ti to čačko po motoru da se to pocelo događat
Kakav AS
Rijec je o zamorcetu, na kojem sam si dao oduska i napravio sam nesto extremno.
Urezao sam novi veci navoj od svijecice u glavu motora (bez ikakvog skidanja, samo sam opusteno uvrnuo 3 ureznice dok nisam isfinisirao navoj). Klip sam doveo otprilike u GMT (nije mi se dalo vadit komparator), i onda sam tu spenu posisao , ukljucujuci i onu u kompresionom prostoru.
ALI, sitni komadici spene su se zaljepili negdje unutra i poceli su sta drugo nego TRČATI. Takav scenarij sam i ocekivao.
I nakon 15min besprijekornog rada taman kad sam skoro donesao zakljucak kako se nista nece desiti, ostade zamorce bez gasa i grune kroz auspuh. Nakon toga je upailo ali je odmah crknuo. Znao sam sta je
Ocistim s travkom jedan mali grumen izmedju elektroda i nastavim dalje kada me je oprao neki random pljusak gdje sam iskoristio prvu kisu i klizao sa zadnjim zablokiranim kotacem po 100m. E tu sam kocio naglo da kvacilo odvoji i dodavao gas da onako jako cukne u voznji, u nadi da cu otkinuti radilicu. Nisam je uspio otkinuti do doma, ali sam zato pokusao otkinuti osovinu od sekundara,na nacin da sam radio jebacke policajke i nastojao sam da guma bocno klizeci udari od neku prepreku i da se odvali zadnji kotac. Nisam ni to uspio,ali sam se zato skoro potrgo ko isus. Dok sam skripao s gumama i radio krugove odlicio sam pomaknuti granice s policajkama i poceo sam ici toliko ostro da bi dolazio do granicnika s volanom. U jednom trenutku sam samo oTpusteno uletio pod 45° u lijevo, volan je dosao do kraja desno i prehitilo me kompletno u desno. Skuter se rasuo prek cijele ceste,a ja sam istrcao kao iz tramvaja kojo je ranije otvorio vrata a jos nije stao. Bas me na to podsjetilo pa sam samo nastavio trcati. Pobrao zamorce kojese nije skoro ostetilo niti ugasilo pa sam ga pocastio s jos 2 zestoke polcajke i otrcao doma jer je jedan komsija istrcao da mi jebe sve zivo, e da, radio sam i bunny hoop preko lezeceg, jbt odleti bar 30cm u zrak kada se onako fino ispucas a on za tobom, i dobar je osjecaj kad grunes na zemlju a zamorce se cijelo ispiga jer zadnji kraj zakrene pa se sve dobrano otrese, tako da jedva cekam lokalni lunapark i da odnesem oskara na onom Biku s kojeg svi padnu.
I sve je bilo dobro do veceri kada je opet ostao bez struje. Vadim svijecicu, kad ono opet maleni ostatci spene i do bas ovi sa slike. Etu sam odlucio da GAPUJEM svijecicu na 1mm dok se ne raspire ti gremlini od spene.
Zakljucak, gremlini se ne mogu raspiriti u kvartu. A i jako je dobar osjecaj unistavati zamorce, jer mi je dosta respektiranja veverica