Tehnički kutak > Garaža
Runner 50SP a.k.a. Mačak u džaku
Corector:
Batu Tomija za forumsku starjesinu :headbang:
Mrale ne sekiraj se za serafe pickupa, oni extremno vole tamo zapeci jer je rashladna tekucina blizu i tamo su najvece dilatacije. Kad budes vracao, nemoj jako zatezati. Rijesi onaj lezaj sekundara i semering obavezno da ti kasnije ne procuri ulje kad budes tripovo.
Ti barem slusas i napredak je neizbjezan, za razliku od starih konja koje je nemoguce nauciti da vuku kola u pravom smjeru.
aragonY:
Hvala svima koji su me nagovorili da blokove raskopam! :notworthy: :notworthy: :notworthy: :notworthy: :notworthy:
Danas raskopani, dtanje kao i ostatak mašine, ležaj jedan malo rošta a i drugi je tu i tamo. Luftaju mi nekako previše :/ snimiti ću video ali ima tu fino lufta koliko vidim.
Osovina vodene se pojela tako da mi i to treba novo
Ležaje nisam uspio nabaviti, radilicu mi lik nije htio balansirati, zavrtio je u blokovima par puta i veli ma dobro je ovo -_- očito da mu se nije dalo raditi pa sam samo uzeo blokove i pokupio se. Bem ti svakakve majstore. Baterija mi prazna, pišem više veceras..
Corector:
Sad samo pametno i bit ce to dobro. Ne znam sto da ti pametno kazem, mislim znam, al to nece nitko poslusati jer svi idu "provjerenom" metodom, stoga skupljaj pare za nove lezaje, vodenu, a cisto sumnjam da ti trebati nova radilica, ako nemas pravog majstora da je provjeri onda ne riskiraj.
dario007:
Drago mi je da si poslusao savjete.Samo pamet u glavu i bez zurbe,obavezno si provjeri radilicu,onda imas sve po ps-u,sklopis i ne mislis vise...
Klaparaju svi lezaji,to nek te ne brine,probaj novog pa ces vidjet,bitno da nema zvukova i da se vrte ko ringispil :)
aragonY:
Pošto mi se baterija ispraznila i nisam pretjerano slikao danas nabacit ću update radova neki drugi put.
Ležajevi su bili SKFovci, ugrađeni prije 1000 do max 1500km. Ne znam na kakvoj je to smjesi voženo i kako su ubiveni ti ležaji ali onaj od strane variomata rošta kao što je već ranije napisano a i onaj od strane magneta je već počeo šuškati.
Kupio sam nekakav set semeringa, u njemu dođe plavi corteco za vodenu "dupla usna", jedan smeđi corteco i jedan smeđi ROLF za radilicu (ROLF je isti kao ovaj smeđi kog sada imam od strane magneta) i još par nekih semeringa + 2-3 o-ringa sam dobio u tom setu al pojma nemam od čega su.
Btw, izvadim danas ležaj iz bloka jednog typhoona. NTN japan, sa Bog te pita koliko km na grbači (sudeći po stanju blokova) i lufta ima vrlo malo, ma skoro neprimjetno što se podrazumijeva da mora imati i kada je nov. Ono što me iznenadilo jest da se ležaj ne čuje i vrti se ko lud, baš što kolega dario kaže ko ringišpil :drunken_smilie: mislim da je time sve rečeno ;D
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju