Općenito > Generalno o skuterima
Novi runner/vilica
aragonY:
Išao sam danas gledati novog runnera 2008 godište, uredni papiri i sve ok što se toga tiče..
Anlaser mu ne radi(vidio sam da je potpuno otkačen od ostatka instalacije), momak tvrdi da je on za smeća odnosno da vrti mašinu ali počne grebati i preskakati tako da ga treba zamijeniti. Na kurblu pali ali nema aku pa mu na satu kilometraža pokazuje sve nule ??? ??? ukratko to je motor od rođaka mog dobrog prijatelja(koji je u ovim našim skuterskim vodama već dugo dugo) i on mi je potvrdio da je urađena generalka prije nekih 600tinjak km.
Ono što mene buni jest vilica koja je tvrda kao kamen. :dontknow: Koliko god se ja navalio naprijed nema šanse da osjetim da se pomjera. Bio je mrak pa nisam previše zagledao da li ima tragova na štapovima da li se miče.
Motor fino povlači, ne čujem nikakve sumnjive zvukove. ima ZX-R(btw moram pohvaliti zvuk ZX-Ra, jako pozitivno me iznenadio) i urađena je ta generalka prije 600tinjak km jer mu je vodena zakazala. Generalku je radio pouzdan čovjek ali sad za koje pare to ne znam. I cijena je prihvatljiva za to stanje (cca.8000kn), jedino me ta vilica malo muči. Za mene to nije baš normalno da ne osjetim da potone kada se navalim naprijed ili pokušam trznuti pa eto pitam vas da mi napišete iskustva ako vas ne mrzi..
Evo link oglasa (ne znam da li je zabranjeno da postavim) pošto ne mogu kopirati linkove slika pa koga interesuje da ima u šta gledati ;D
http://www.olx.ba/artikal/25147312/gilera-runner/
:hbusa:
Edit: I ne pokazuje ni brzinu na satu, vidio sam da su žice odmah na izlazu iz puža/pinjona (kako kome odgovara) izolir trakom lijepljene tako da ne znam baš do čega je to, samo mi je rečeno da ne radi.
steeef:
vilicu treba reparirat,zato cvika..brzinomjer ne radi jer je potrgan puz..
ne vrijedi to ni blizu tih para u ovakvom stanju
aragonY:
A ne znam kakve su cijene kod vas ali ovo je oko 3-3,5tkn nize od ostalih koji se prodaju ovdje kod nas. Za puz, aku i anlaser je lako, jedino me ta vilica malo buni jer ne znam koliko kosta reparacija i cudno mi sto su na satu sve nule gdje bi trebala pisati kilometraza, cak se nekad zna i ponovo pokrenuti sat dok radi na leru valjda jer mu padne napon.
Da ne znam momka koji prodaje ne bih uopste ni razmisljao da kupim ali znamo se pa eto ucinilo mi se kao prilika. Kupio bih ga za sebe i sredio za sebe samo eto sad gledam koliko bi me to kostalo dok bih ga doveo u ispravno stanje da znam da li mi se isplati ili ne.
steeef:
pazi da nebi pocrkalo pol elektronike zbog toga kaj nema akumulator..to nije stari apn ili slicno kaj je napravljeno da radi i vozi bez akumulatora..
znali su se resetirat satovi kad je jebala struja,ili kad su jebali struju
aragonY:
Uglavnom trebao bi normalno ocitavati pređene kilometre kada rijesim puz? Budem malo bacio oko opet da vidim jel kopano po instalaciji, nece se on buniti da pregledam ali sve u svemu motor mi izgleda cisto, nema nista da je raskopano, klimavo ili slicno osim te krute vilice koju cu morati rijesiti.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju