Pozdrav ekipa...
imam sr50 sa piaggio masinom i dellorto 17.5 karb maknut limić .Stavio sam novi gianneli extra v2 i s njim je normalno radio sa diznom 56. Prijatelj mi ima standardnog runnera sa 0.8 auspuhom i u krajnoj brzini mu je išao motor brže nego moj (vjv zbog težih kuglica i/ili težeg vozača
) i racunao sam da je mala dizna pa sam pitao u servisu rekli su da na sportski auspuh ide 64 al zbog potrosnje goriva da stavim 60. Nakon što sam stavio 60 nisam osjetio nikakvu razliku osim što kad dođem na semafor i motor stoji u leru neko vrijeme kad povucem gas do kraja ugusi se i ugasi.Isto tako probao sam zavidati do kraja saraf za smjesu i odvidao sam skoro do kraja saraf za minimum i nisam uspio ugasiti motor... kad zatvorim dotok zraka na airbox motor se ugasi.
kako je moguce da se motor ne ugasi kad zavidam saraf od smjese? a kad zatvorim rukom dotok zraka ugasi se?
Glavno pitanje je zašto se motor gasi kad dodam naglo gas nakon što stoji neko vrijeme u leru sve ostalo radi odlicno...(osim što bih htio da ide 100km/h u kraju
).
Jeli moguće da ga previše goriva guši što bi tek bilo sa diznom 64 koja je preporucena za ovaj auspuh? inace saraf za smjesu je odvidan krug ipo.
motor:
aprilia sr50 2004
rolice: pola narancaste , pola crne koje sam dobio sa auspuhom
original spuzva
svi federi tvornicki
guma koja povezuje karb i kutiju zraka sigurno ne pusta fals zrak
prirubnica na oko izgleda oke ali nisam je skidao
motor po ravnici ide nekih 75, a ako naletim na kakvu nizbrdicu po gpsu najvise sta uvati je 90.
zar nebi sa sportskim auspuhom motor trebao po ravnici ici 90km/h (gps)?