Tehnički kutak > Tuning skutera
Malaguti F-15- mala pomoc oko tuninga?
Klokot:
Pozdrav.. Uzeo sam malafuti f15 sve serijala bez blokada, kupio sam gianelli rekord auspuh i polini hi speed vario za pocetak.. sad sam odlucio ipak malo dalje ici s tim.. Uzeo sam dr evo 70cc, radilica top racing pune polutke 12 bolcna, polini iglicasti, lagere, dihtunge i semeringe, disk+plocice prednji zadnji sa boljim hladenjem. Karburator bi ostavio 17,5, remen je novi pise yamaha, ne znam jel to njegov ostavio bi i njega. Poigro bi se normalno sa diznom, rolicama, federima. Ne znam da li sam nesto propustio? Nebi htio da nastrada prvu sezonu.. Jel to to za sad? Il bi jos nesto bilo pametno zamjeniti? Ovo mi je prvi kit i prva minarelli masina, ne znam ni sto ocekivati..
FeZox-team:
to je neki osnovni base setup, tak da radilicu i nije bilo potrebno mijenjati bolje da si pare dao na 19 karb, ali opet sve ce to skljakati :icon_thumright:
kad sastavis prijenos, zacrtaj variomat da vidis jel se taj remen dize do kraja
kupi odgovarajucu svijecicu po njezinoj boji nastelaj karb i bez brige
Klokot:
Da steta, karb19 sam propustio .. Citao sam malo po forumu predlazu jos i usisne lamelice, filter zraka, bolji remen, kvacilo, zvono, zadnje polutke, struju.. Ne znam jel u redu da samo stanem i cekam sljedecu sezonu, mogu si priustit jos neku sitnicu na preporuku za 20-30e.. nigdje nisam procitao kako se to radi u koracima.. uvijek ima prostora za napredak..
RunnerSukosan:
Ma sto ce mu 19 na dr evu ,samo ce bacit pare, 17.5 je dovoljam :icon_thumright: Koliko se sjecam decki sto voze minarelli stavljaju linearne polutke i remen sa peze il ima ona motoforce crna da se eliminira minarelli nelinearna.
Karbonskee usisne lamelice stavljas samo kao sigurnost da ako puknu ne podrobe cilindar. Zvono,kvacilo,struju i drugi.filter zraka ne trebas ako je tvoje ispravno , ja se vozim na poliniju koji je gusci od serijskog. Znam da se na minarelliju moze uz male prerade pomicat statorska ploca i tako zamicat paljenje , to su radili clan dacerovs i jos neki pa nek ti oni napisu vise o tome.
robyakarider:
samo isturpijas rupe od vijaka koje drze plocu za dobiti dva-tri stupnja ranije paljenje, jednostavno je
karbonske lamelice usisa bi ja obavezno stavio, org metalna ako pukne ce ostetiti klip, plus mozda bolje ide sa karbonskim
filter zraka ne bi isto skodio, malossi double red sponge recimo, i usis na airboxu povecati na 18 recimo
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju