Tehnički kutak > Tehnička pitanja
Životni vijek guma na skuterima
zvonkec92:
ma sve to vozi nema tu brige da će eksplodirat il nešto, jedino čega se treba bojat da se ne rasipaš jer ne drži. Kupi nove gume ove stare daj meni kod mene to vozi još 5 godina bez problema :P
JogFromYamaha:
gume ti se ne procijenjuju po kilometrazi
naravno da postoji potrosenost i ako je guma dobila stopala odnosno je potrosena u sredini ili je profil ispod 3mm nije preporucljiva za promet
vazniji faktor ti je starost same gume, nakon 3 godine svaka guma je po mojem iskustvu "gotova" odnosno se stvrdne i vise ne drzi sto je izrazito vidljivo po kisi i po hladnom vremenu dok vozis gumu koja klize pri najmanjem kocenju
to vise nije sigurna voznja i vrijeme je za nove gume.
od marki ima svega i svacega, neke su bolje neke losije ali razlika na gumama za 50ku je 30kn izmedu smeca i kvalitetne gume
x250:
Na dva kotača nije pametno štedjeti na gumama, nije to auto pa da zadnje prebaciš naprijed pa izguraš još sezonu...
Gume ako su starije od 2-3 godine ja mjenjam, ako su potrošene (ovisno o tome koliko se vozim) ja mjenjam. Stare ("dobre") gume sa dobrom ripnom se plastificiraju i prokližu, najgore je što nikad ne znaš gdje i kad će prokliziti a šteta je višestruka ako proklizi, tako da na gumama na dvokotačima se nesmije štedjeti.
petarpan:
zato vas bas i pitam, jer nakak mislim da bi vec trebale ici nove upravo iz navedenih razloga, ne ganjam se i guram do ruba al opet ne bih htio negdje zaplivati i polomit sebe i mozda jos koga, a opet ako jos nije vrijeme glupo mi bacati 100E ak su jos ok...
Tomi_ZG:
Ja bi iz iskustva reko 3 godine,mada već drugu sezonu osjetim da to nije to al prolazi,al ima pacijenata koji voze i 10 godina stare gume jer imaju mesa
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju