Tehnički kutak > Tehnička pitanja
Životni vijek guma na skuterima
nenadlaza:
znaci jos dateram. zamenjene su miselinkama ovde je problem nemaju svi proizvodjaci guma za skutere trazio uopste nema bridjestonki.u principu me naj vise zanimalo koliko kome traju gume ja dosta vozim dalje ture od 150-250km u jednom pravcu nema puno stani kreni.
JogFromYamaha:
--- Citat: ---znaci jos dateram. zamenjene su miselinkama ovde je problem nemaju svi proizvodjaci guma za skutere trazio uopste nema bridjestonki.u principu me naj vise zanimalo koliko kome traju gume ja dosta vozim dalje ture od 150-250km u jednom pravcu nema puno stani kreni.
--- Kraj citata ---
Gle guma se u principu nikad ne vozi do crte potrosenosti, isto ove na nulu potrosene gume nisu bile cestovno legalne ni sigurne pred 5000km, Imas indikator u sarama guma i dok je potrosena guma do indikatora guma je za zamjenu. Generalno gledano vise od tri sezone se guma ne smatra sigurnom za cestu iako je pravno gledano cestovno legalna dokle je u dobrom stanju i nije potrosena. Guma je neispravna dok ima bilokakva mehanicka ostecenja, sare gume nisu dublje od marketa u sarama, ima grbe, nepravilni oblik ili potrosenost ili je trula (vidljivo po malim pukotinama).
Za vlastitu sigurnost iako guma jos nije potrosena do kraja svake dvije/tri godine novi set i miran si. A sad koliko ce ti trajati ima X varijabli, sam materijal i mjesavina guma, podloga po kojoj se vozis, nacin voznje, godisnja kilometraza, tlak u gumama itd. Ja sam radio po 8000km u tri godine i nisam ih potrosio do kraja tako velim da pri mojem stilu voznje drzale jesu.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju