Uvaženi kolege,
Evo da i ja predstavim svoju novu prinovu. Radi se o Yamahi Maxster 125, 2001 godina sa prijeđenih 891 km. Da 891 km. Vozio ga dedač od 75 godina😁. Budući da je ovaj skuter jako rijedak, sa minimalnom kilometražom i od prvoga vlasnika nisam se mislio ni sekunde. Budući da po cestama ima runnera, beverly-a, x-max-ova ko g....a ovo je pravo osvježenje. Još jedna stvar koja mi se vizualno sviđa je da nema nakeljenih naljepnica Yamaha po sebi pa većina ljudi niti ne zna koji je to skuter.
Budući da nije bio registriran odem na tehnički isti dan, i dok sam čekao red prišla su mi četvorica ljudi pogledati i pitati koji je to skuter. Jedan je čak mislio da je novi iz dućana😀😁.
Registracija rješena, kupljen novi akumulator premda je i ovaj koji je bio u njemu dobar, te montirane nove gume Pirelli evo 21 i 22. Stare gume su bile tvorničke iz 2001 još sa brkovima po sebi. Po tragovima na gumana i potrošenosti dedač se naginjao po 0.5 cm na svaku stranu😂
Da nebude sve savršeno na desnoj strani jedna plastika je ogrebana i zaštitni lim od auspuha je ogreban. Rekao mi dedač da je vozio po šljunku i prevrnio se preko rupe pri maloj brzini. A možda je i koji gemišt kumovao tome. Eto vjerujem jer sam oko oslonca suvozača našao sitni šljunak.
Planovi:
Nikakav čuning jer me ne pucaju ti filmovi, napraviti ću servis, ulje, remen, svječica, ulje getribe, srediti ovu plastiku šta je ogrebana i eventualno promjeniti auspuh jer mi ovaj nekako ne stoji kako treba a i nova zaštita košta 70€.