Tehnički kutak > Garaža

Piaggio NRG mc3 by dario007

<< < (112/268) > >>

CoK:
Ak imas zeger di bi trebao biti koji drzi da pumpa ne izade van bloka, nece bit nista. Skracena putanja malog remena? Ovaj dio mi nije jasan..

Sto se tice osovine pumpe vode, mora bit kako mora bit, bez lufta nutra van ili gore dolje. Ne kazem da nece radit, ali da bi mogla prije otic bi, isto tako ce se trosit i zupcanik vise a i remen...

dario007:
Pa zupcanik je olaksan pa manje mjesta ima za setanje remena.

Izgleda da ili je piksa izmedju lezaja sitno kraca ili je mjesto zegera malo presiroko napravljena.
Probao sam na staroj pumpi i kad se skine zeger isto radi kao i na novoj.
Sad cu vidit da tanku sajbicu izmedu lezaja i zegera stavim pa da rijesim to setanje.
Ako ne uspijem ostavljam kak je,nikam to nemre...

Tomi_ZG:
Da i remen kojim slučajem padne odma ćeš vidit na temperaturi i stigneš reagirat da ne bude štete,veće je sranje dok je uljna gore jer dok skužiš da diže temperaturu već se dogodilo zalepeće

dario007:
Dio pumpe sam raskopao.Lezaj nisam vadio,vidi se da osovina seta unutra.Izradujem sad biaksom sajbicu koju cu ubacit prije zegera kako bi lezaje drzalo napeto,nadam se da cu uspjet bez da raskapam komplet...

dario007:
Morao bi mail-at u vicma tvornicu,majku im j**** fulali su utor zegera za 0.6mm i zeger im je od orginala tanji za 0.2mm.
Stavio sam orginalni zeger i pod njega ubacio sajbicu 0.6mm koju sam biaksom obradio da ide na osovinu i na ravnoj povrsini ju sa 1mm tanjio do 0.6mm na smirglu.
Malo pimplav posao kad je sve skuceno i sitno ali evo osovina ne mrda ni najmanje i konacno se lageri vrte sa osovinom.

Poslano sa mog D5503 koristeći Tapatalk

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju