Tehnički kutak > Garaža

Runner sp50 from stračara

<< < (30/52) > >>

skoda90:
Ma razumijem,nista cudno ako ima neke male razlike u rolicama i sl.
Evo stavio bijele federe,kad je hladan super,kad se zagrije opet nije to to ali bolje nego prije.
Ma ja vjerujem da je do paknica da su skurene pa da klize malo  :dontknow:

Evo i jedan video od danas sa bijelim federima kvacila i 5.8gr rolice.

dario007:
kolega nije ovo bas dobro...

opet sam isao gledati s cime si se tocno bavio i sad se i iz videa vidi...

prva stvar motor ti je jako trom na davanje gasa,ona svjecica sa predhodne strane ima gore puno naslaga i ja bi rekao da je to previse ulja u smjesi i odmah kad motor digne okretaje cuje se kako malo trokira...

posto imam istog webera pa znam kako se ponasa,ono sto probaj napraviti je da dignes zeger na igli za jedan zub,pa prekontroliraj smjesu, weber reagira tako da kompletan spektar malo osiromasi sa pomicanjem zegera i trazit ce te izmedu 1/4 i pola kruga otvaranja na seraficu smjese.(njega ces postelati da malo podignes ler na serafu s oprugom i onda serafic smjese otvorenog na tri kruga zatvaras do nivoa dok skuter malo ne spusti okretaje,kad ih spusti vratis se opet u kontra stranu do nivoa di je ler bio najvisi ali malo se vrati i onda pomacima po milimetar dobijes da ti nakon davanja gasa odma spusta okretaje na ler.

druga stvar ako motor jako dimi malo odspanaj tu sajlu,nema potrebe da bude vise od 2.5-3% ulja u mjesavini...

treca stvar ono sto si kemijao s podloskama i bolcnama nije dobro jer ti motor krece iz "druge" brzine.
vrati gore orginal postavke multivara i podlozi sajbicu izmedu ventilvara i bolcne da zbroj bolcne i sajbice mjereno do multivara bude sitno manji od mjere remena sa unutarnje strane.Cilj je dobiti remen na bolcni ili sto blize njoj a da ne proklizava kad ga rukom na prazno probas okrenuti.

evo ti snimka mog skutera kako ide sa najslabijim rezonantnim auspuhom od leovincea,leovince sprinter...
kvacilo je mrtvo i cuje se da proklizava ali mozes vidjeti kakav je odaziv na gas i kako kuplung mora uloviti te kako okvirno mora ici kroz ubrzanje...

TopPerfomance4:
Pratim temu i želio bih ti preporučit da kupiš sebi jedan mjerač obrtaja imaš na e bayu ovako nema smisla gađati u "prazno" kako narodu se kaže bez alata nema zanata
http://www.ebay.com/itm/Inductive-Tachometer-Hour-Meter-RPM-Digital-STIHL-Husqvarna-Poulan-CHAIN-SAW-ya-/121255498803?hash=item1c3b641433:g:HfIAAOxynLhR~x~8&vxp=mtr

skoda90:
Mjerac obrtaja je narucen jos prije 2-3 tjedan samo sto nije stiglo!valda bude uskoro!
http://www.ebay.com/itm/172036000491?_trksid=p2060353.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

Mozda su te naslage ostale kad sam sipao 5% mjesavine zbog novih karika.to je bilo prije cca 3-4 tankanja.
A meni se bas i ne cini da trokira hmmm.Jedino sto zna ujutro kad ga upalim na 2-3sec zatrokirat i to je to kad se ugrije sve ok.
Skuter ne dimi nista strasno,samo dok je hladan prvu minutu-2 i to je to nema vise dima.
Evo kako izgleda uljna,bit ce da sam ja zabrijo da je malo pojacano.

Onaj video je bez podloski,znaci serijska bolcna i 5.8gr.
Evo kad vec spominjes remen kako to kod mene izgleda!
A bit ce da cu se sljedeci vikend malo igrati sa karbom,ovaj je proletio brze nego sam se okrenio!

Kupanje

Hvala na pomoci i savjetima!  :icon_thumright:

Corector:
Vidi se da remen ne lezi na bolcni jer izgleda kao presirok. Treba to spustiti da bude startniji. Odnosno sve se vise pitam da bi trebalo pobrusiti taj variomat kako bi se dobila prva brzina.

Kvacilo ti je ubiveno vidi se da klize i da je potroseno, uzmi si drugo serijsko da se nac za 50kn ko novo. Zvono ako ima spektar boja od paljenja takodjer proklizuje i osjetna je razlika kada se stavi zdravo.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju