Tehnički kutak > Skuter projekti

Luna Speedjet 50R by Minarelli Beta

<< < (3/5) > >>

dacerovs:

Krajnja brzina postignuta u nepunih 300metara punog gasa, ipak je jos u razradi pa ga nije dobro forsirat.
Ali eto, mislim da moze zaokruzit na 90 GPS-a

Poslano sa mog Lenovo P70-A koristeći Tapatalk

dacerovs:
Uglavnom, danas malo motor mijeren drugom aplikacijom (Test Drive) i izmjerila je opet isto kao i prosla 86.9 na sat GPS-a i ubrzanje 0-60 GPS-a 3.02sec.Nabacio bi snimku ekrana ali kad sam to krenuo radit, aplikacija izbacila neku grešku i ponistila sve.
Tako da cu morat sve ponovit i postat sliku da se vidi.
Evo malo i slika motora sad kad je sve skompletirano. Cak malo i vosak efekta jer su se malo glancale plastike.
Sljedeci radovi su promjena sekundara na LC i farbanje dekla, crvenih plastika na podnici, te kemijanje zadnjeg blatobrana iznad kotaca sa Chinarellija, mislio sam da bude pasalo na saraf ali nije tako, rupe su ala jedna gleda na Učku druga na Grčku.

dacerovs:
Danas opet test.
Opet sam se malo smrznuo al nema veze, reuma ce ionako doc u kasnijim godinama :D ,bitno da sam ga opet izmjerio.
Motor je danas po jednoj aplikaciji pokazao 89 GPS-a , a na drugoj 89.9GPS ali mi opet nakon pokusaja skrinsota ponisti cijelu voznju, tako da mi je ostao samo graf od druge aplikacije.
Uglavnom morat cu naci nesto bolje.
Trenutno si razmisljam, ako motor ovako izvrti AC getribu, onda jedva cekam probat kolko ce izvrtit LC.
Nadam se da ce hvatat priblizno 100gps-a.
Evo i slika svjecice, a i vidi se da treba jos manja dizna, pa pretpostavljam da ce motor radit na 80 dizni, ako ne i 78.

evo link za komentare:
http://forum.mojskuter.com/index.php?topic=106301.0

dacerovs:
Slagala se i getriba

AC getriba ispala vanka

LC getriba u sklapanju

Treba i ulja natociti  :D
Iskoristio uljenku, iste dimenzije kao ova odrezana boca, natoceno malo vise nego kolko je ispusteno.

Zatim nabavljena Koso obrtaljka

Uglavnom, motor izvrti 92-93gps na 10430 okretaja.

Evo i krajnje

Evo i boje svijecice u svim otklonima gasa

Motor za sada ima 280km.
Sa 10L benge napravio 198km, tu je bilo puno razrade, rada na mjestu, voznja na 88 i 86 diznu, trenutno sam na 82.

Evo za kraj jedan video di je bila zadnja voznja na AC getribi

Na kraju sam ga izvagao.
Evo ima i video, Luna ko telic  ;D
81kg

dacerovs:
Pfff odakle da pocnem.
Nakon 300km prvi put otvoren dekl nakon sastavljanja masine.
Odlucio sam smanjiti okretaje motora, uzeo sam 6gr Malossi i Malossi Torsion Controler.
Naletilo se na prvi problem.
Zadnje polutke se nisu otvarale do kraja, uglavnom polutka se ljubila sa zvonom.

Zatim smo ja i dario007 dosli na ideu da pod zvono stavimo 2mm podloske

Pa je to izgledalo ovako

Zatim se krenulo na probu i onda jos jedan problem.
Motor cudno radi, poceo se gusiti, medutim, Dario007 predlozio da pogledam frgic, ja ga skinuo i eto, imam sta vidjet

Smeca za poludit, filter goriva stavljam obavezno.
Sutra dan krenuo na probu, kad ono šok!
Sa 6gr rolama izvrti 10520 i 86gps, reko wtf!
Nista, skidam sve dolje i imam sta vidjet, to kaj smo odmakli zvono 2mm, tolko su manje lamele hvatale, kvacilo je proklizavalo

Na slici se vidi 2mm na lamelama koje nisu u zvonu bile i jednostavno se zvono urezalo u njih.
Drugi dan otisao do tokara, eto rezultata.
2.2mm skinuo sa remenice i napravio podlosku 1.4mm pod kuplung i skinuo 0.5mm sa matice da ne zapinje u zvono

Rezultat, kuplung upao dublje u zvono.
Test, motor izvrti 93gps na 10000okretaja, ide puuuno bolje nego prije kad se vrtio bezveze.
Evo video krajnje brzine, nemam srca ga drzat jos, al mislim da bi nabrao jos 1 ili cak 2gps

I video novog ubrzanja

Eto to bi bilo to za sada.
Sljedece mi je u planu nabavit Doppler S2BR ili S3R variomat.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju