Pozdrav raja, nije me bilo duže vremena, pa evo sezona će ubrzo, skuter će mi trebati, pa da vas zamolim za pomoć
Naime skuter mi je ljetos stao kad sam se vraćao sa posla, zbog posla i svega nisam imao vremena baš da mu se posvetim i tako to, ostavio skuter sa strane i ignorirao ga
Desilo mi se ovako, preko dana normalno stigao na posao sa njim, ostavim ga u suncu citav dan, navečer krenem kući, upali sve normalno, kilometar pređem sa njim, vidim cudno se ponaša, ako pustim gas kao da se počne gušiti, drži ne daj, još nekih pola kilometra vidim da nešto ga zajebava, pustim gas zbog kolone, dodam opet da krenem, zaleti se do visokih okretaja i samo booo, i tako par puta dok se nije ugasio, stanem probam upaliti, nece, i nece, upali nekako i nakon dodavanja gasa se ugasi, zamijenim svjećicu kontam ona je, upali normalno, sjednem na njega i gas, ide ok, pređem opet kilometar, pustim gas, opet ga dam, opet isto, booo i ugasi se, kurblam do mile volje ne bi li upalio teško skroz
I tako u krug još par puta
Ispitivao sam namotaje, bobinu, pickup, sve ima otpor kakav treba imati, iskru ima, svjećice promijenio par komada, probam ga ide normalno, krenem do grada, stanem u trgovinu, ostavim ga u leru da rafi, vratim se, on se ugasio, samo odjenom spusti obrtaje i ugasi se
Onda sam ga ostavio pola godine da stoji, i jutros skinem karburator da ga ispušem kompresorom, obavim to sve, vratim na mjesto, ajde reko da probam da nije do dovoda goriva, pročitam na forumu da ne bi smjelo curiti gorivo kad prestanem vući na vakuum crijevu, odspojim crijevo vakuuma sa bloka, i crijevo dovoda goriva na karb, crijevo goriva spustim u bocu da curi gorivo, do sad ništa nije curilo, povučem na vakuum zraka u sebe, gorivo curi na dovod i ne prestaje, znaci više od pola boce goriva izašlo i ne prestaje, dignem bocu iznad karburatora, tek onda prestane, čim dole na pod vratim, ono curi.... Jel to treba tako ili ne?
Probao sam čak puhati na crijevo od dovoda da čujem mjehuriće u rezervoaru, i nema ništa
Sve to vratim kako je bilo, odvrnem šaraf smjese na krug i pol, upalim skuter nakon pola godine, radi normalno, malo ler gas postelam, i vozao ga malo po dvorištu, radio je 15min,i nije se ugasio, sve normalno sad, trebao bi ga baš malo provozati da vidim jel ostao problem ili je riješeno odjednom
Na njemu je dr evo 70ccm,dell17.5,dizna 80,igla potopljena, šaraf smjese krug, krug i pol...