Tehnički kutak > Garaža

Derbi Rambla 300i

<< < (11/14) > >>

Salencer:
Što se tiče kapljice ulja na poklopcu ventila, nakon par voznji ponovno kapljica na istom mjestu. Malo ali malo sam još dotegnl šerafe pa ću vidjet, nije ništa strašno malo to slini više me druge stvari sad muče. :)

Ali bez obzira na to platim cugu prvom prilikom.

:icon_thumright:

SF2 Freak:
Moto Mondo nije ovlašten za Derbi. Parametre TPS-a "ler gas" sve se to preko kompa radi.
Probaj u Amitrade  :laughing3:

Salencer:
Bio sam danas u Motomondu da dogovorim dijagnostiku i štelanje , i rekao sam im da sam šerafio po onom imbus šerafu i ne žele to uopće uzimat ni da pogledaju. Da im treba isti takav skuter da bi mogli to možda vratit kak je bilo ali da je to tolko precizno da je skoro nemoguće i oni neće to radit.

Rekli su mi zašto sam uopće stavljao lamda emulator , da su oni ugradili na tisuće akrapovica bez emulatora i da nitko nije imao problema radi toga.

Isto tako kažu da se ler gas ne podešava niti preko kompjutera.

:)   ???

balki:
ie mašinama ECU određuje ler gas i to se neda podešavati kako su i rekli. ECU prelazi u režim ler gasa kada se klapna vrati u nulti položaj. Sad kad je već razmrdano sam skini ECU sa mašine i taj šarafić podesi tako da klapna dirne same rubove otvora usisa i maximalno ga zatvori. Brake cleanerom "ispuši" bajpas zraka u kojem su smješteni  senzori temp i tlaka te step motor. Ispuši ustima i mahanjem istjeraj brake cleaner. Sačekaj da ispari skroz. Vrati to sve na skuter i napravi probno paljenje. Kada se uvjeriš da skuter radi onda ga ugasi, odspoji akumulator i odspoji sondu, sačekaj koju minutu (navodno desetak) i vrati kleme na akumulator te zapali mašinu tako sa odspojenom sondom i pusti da drglja na leru sve dok ne izbaci lampicu greške. Nakon toga ugasi skuter, spoji nazad sondu i nastavi koristiti skuter. Navodno bi mu takva procedura trebala izbrisati neke postavke pa bi ECU počeo učenje od nule. Tipkam po pamćenju nečega na što sam naletio na stranim forumima pa ako pomogne- super;-)

Salencer:
Balki ti si  LEGENDA ! u kojem ti servisu radis?

Raskopao sam ECU - ja neznam tko je slagao taj skuter ali je katastrofa - zaštitna gumica od ECU konektora je bila naopačke okrenuta- vidi se po završnim rubovima te gumice.

No uglavnom skinuo sam to dole i ovak izgleda.
Sutra ću kupit brake cleaner i to počistit i onda još probat na oko podesit.

Uglavnom Hvala Ti na pomoći jer bez tebe nebi to ni išao radit. Sutra vratim ECU nazad pa objavim situaciju.

[privitak je izbrisao admin, stariji od 4godine]

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju