Složio sam i vratio nazad ECU , ostavio sam emulator i auspuh i s tim napravio reset..
Ovo sam našao na stranom forumu za reset : "disconnect battery leave for a minute, reconnect battery, start scooter and let it IDLE for 10 minutes minimum, this will reset the ECU and fuelling setting, engine revs may rise and fall during the idling this is where the ECU is finding the optimum setting."
Mislim da sam otkrio razlog paljenja lampice - kad sam kupio skuter prošle godine , kupio sam i neku kao super sviječicu iridium - koja ima na navoj kapicu, dok orginal ima fiksnu kapicu bez navoja- uglavnom meni se ta kapica odšerafila i navoj se pohabao da se neda više ni zašerafit i to je tak stajalo i radilo. Stavio sam jučer i original sviječicu nakon što sam vratio ECU te tako sve resetirao.
Nakon svega toga , jučer navečer sam ostavio 20 min na leru da radi i nije se palila lampica, danas sam išao na posao -35 km i za sada sve ok radi, super pali bez dodavanja gasa, skuter ide super i ne pali se lampica..
Sad bumo vidli dalje .. koja glupost sa sviječicom - pola skutera sam zmrdo zbog toga. A i greška koju sam napravio je da sam trebo odspojit akumulator dok sam stavljao emulator i onda bi se ECU resetirao i podesio i nebi imao problem sa paljenjem i dodavanjem gasa pri paljenju.
Balki imaš sad već i gablec od mene !! Hvala
Jel postoji kod nas kakav susret skuteraša?
LP ekipa!!